• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HSV uspio – izgubio samo 1:0 od Bajerna!

Fudbaleri HSV-a poraženi su od šampiona Njemačke, ali su izbjegli uobičajeni debakl protiv Bavaraca. Miler ušao pa izašao.

Bajern je iskoristio kiks Borusije Dortmund i pobjedom 1:0 nad HSV-om stigao na diobu prvog mjesta sa „milionerima“.

Iako su upisali poraz, u Hamburgu mogu da budu zadovoljni jer su doživjeli minimalan poraz od ekipe koja mu je u prethodnih 10 utakmica zabila 43 gola i prepustila samo bod i koja je u subotu uveče gotovo jedan sat igrala  sa igračem više.

HSV je u seriji sedam utakmica bez pobjede, od kojih je čak šest poraza, ali uprkos tome niko pred ovaj meč nije očekivao čudo.

Članovi uprave, svjesni tradicije koja kaže da su posljednji put pobijedili Bajern 2009. godine, a u međuvremenu gubili i po 8:0, 5:0, 9:2..., poručili su da ne pričaju o treneru, već sa njim, jasno stavivši do znanja da poraz od Bajerna neće uticati na sudbinu Markusa Gizdola.

Njegova ekipa odigrala je hrabro i skupo prodala kožu Bajernu koji jeste bio nadmoćniji, jeste napadao non stop, čak i pogađao stative, ali isto tako bio daleko od vrhunskog, šampionskog nivoa.

Uspio je HSV da sačuva svoju mrežu u prvom poluvremenu, a nije ga poremetilo ni isključenje Junga, koji je zasluženo dobio crveni karton nakon starta s leđa na Komanu.

Twitter Embed Code

Stvari su se promijenile na terenu početkom drugog poluvremena, kada su se svi igrači preselili pred šesnaesterac domaćih.

Štoper HSV-a Papadolopus je uspio u 48. minutu da izblokira dobar šut Vidala, međutim četiri minute kasnije njegova odbrana je potpuno zakazala. Praktično tri igrača su promašila loptu nakon ubacivanja sa lijeve strane, a ona je stigla do Tolisoa koji postiže svoj drugi gol u sezoni!

Samo minut kasnije malo je nedostajalo da HSV izjednači, međutim, Ulrajh je odlično odbranio pokušaj Hana.

Jup Hajnkes imaće šta da zamjeri svojim igračima, posebno slabu realizaciju, ali osim slabe igre razlog za brigu njemačkog stručnjaka je i povreda Tomasa Milera, koji je ušao na početku drugog poluvremena Džejmsa Rodrigeza, a već u 55. morao svoje mjesto da prepusti Tijagu Alkantari.

Upravo je Španac mogao da poveća vođstvo domaćih u 71. minutu, ali pogodio je stativu, kao i Toliso šest minuta prije kraja.

Srpski reprezentativac Filip Kostić odigrao je posljednjih petnaest minuta, daleko više od Džošue Kimiha, koji je bio akter pomalo čudne taktičke zamisli Jupa Hajnkesa.

Univerzalac Bajerna ušao je u igru praktičnmo kada je meč već bio završen, duboko u 93. minutu i na terenu je proveo čitavih DEVET SEKUNDI.

Pobjedom u Hamburgu Bajern se sada sa 20 osvojenih bodova izjednačio na prvom mjestu sa Borusijom Dortmund koja je danas remizirala sa Ajntrahtomk u Frankfurtu.

Bundesliga, 9, kolo:

Subota

Augzburg – Hanover 1:2 (1:0)
/Gregorič 33 – Fulikrug 77, 89/

Borusija Menhengladbah – Bajer L. 1:5 (1:0)
/Džonson 7- Bender 48, Bejli 59, Brant 61, Voland 69, Pohjanpalo 81 /

Ajntraht – Borusija Dortmund 2:2  (0:1)
/Haler (p) 64, Volf 68 - Šahin 18, Filip 57/

Lajpcig – Štutgart 1:0 (1:0)
/Sabicer 23/

HSV – Bajern 0:1 (0:0)
/Toliso 52/

Nedjelja

Keln – Verder (13.30)

Frajburg – Herta (15.30)

Volfsburg – Hofenhajm (18.00)

petak:

Šalke – Majnc 2:0 (1:0)

/Gorecka 13, Burgštaler 74/

TABELA:  Borusija Dortmund 20, Bajern 20, Lajpcig 19,, Šalke  16, Hofenhajm (-1) 15, Hanover 15, Borusija Menhengladbah 14, Ajntraht 14, Bajer L. 12, Augzburg 12, Majnc10, Štutgart 10, Herta (-1)  9, Volfsburg (-1) 8, HSV 7, Frajburg (-1) 7, Verder (-1) 4, Keln (-1) 1

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC