• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamilton 11. put ove sezone prvi startuje

Autor mondo.rs

Vozač Mercedesa izvezao je najbrži krug u posljednjoj rundi kvalifikacija za Veliku nagradu SAD. U nedjelju može i do titule, ili bar sasvim blizu nje...

Luis Hamilton napravio je važan korak na putu ka svojoj šestoj pobjedi na Gran priju SAD, koji će se nedaleko od Ostina (Teksas) voziti u nedelju od 21.00 po centralnoevropskom vremenu.

Britanac je najbrži krug odvezao u vremenu 1:33,108 minuta, čime je za 24 stotinke nadmašio glavnog konkurenta za titulu Sebastijana Fetela, dok je od trećeplasiranog Valterija Botasa bio bolji za 46 stotih delova sekunde.

Mercedesovom asu je ovo 11. "pol pozicija" u aktuelnom šampionatu, a čak 72. u karijeri, po čemu je najuspješniji u istoriji Formule 1.

Hamilton četiri trke prije kraja sezone ubedljivo vodi u generalnom plasmanu. On je sakupio 306, Fetel 247, a Botas 234 boda.

Ako uspije da trijumfuje u Ostinu, a u 2017. je dosadašnjih 10 "pol pozicija" pretvorio u sedam pobjeda, onda će Hamilton povećati prednost na bar 66 bodova i doći sasvim blizu četvrte titule prvaka svijeta, uoči preostalih trka u Meksiku, Brazilu i Emiratima.

"Teško da ću već u nedjelju postati šampion. Sebastijan će voziti blizu mene i osim ako napravi neku glupavu grešku, što je malo vjerovatno, jer on je četvorostruki prvak svijeta, takmičenje će se nastaviti", izjavio je Hamilton.

Podsjećamo da se za pobjedu dobija 25 bodova, za drugo mjesto 18, za treće 15 itd. Da bi Fetel i matematički izgubio šansu da prestigne Hamiltona, morao bi da se u Ostinu plasira ispod petog mjesta, a da Britanac pri tom bude prvi.

REZULTATI KVALIFIKACIJA

1. Luis Hamilton (Mercedes)
2. Sebastijan Fetel (Ferari)
3. Valteri Botas (Mercedes)
4. Danijel Rikardo (Red Bul)
5. Kimi Raikonen (Ferari)
6. Maks Ferstapen (Red Bul)
7. Esteban Okon (Fors Indija)
8. Karlos Sainz (Reno)
9. Fernando Alonso (Meklaren)
10. Serhio Perez (Fors Indija)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC