• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Snažno, pa kilavo - pobeda Partizana!

Autor mondo.rs

Crno-beli u 14. kolu Superlige Srbije pobedili Baćku 3:1. Povratak Partizana na drugo mesto tabele.

 Snažno, pa kilavo - pobeda Partizana! Izvor: MN PRESS

Čudna utakmica i pobeda Partizana!

"Parni valjak" savladao je Bačku 3:1 (2:1) u meču 14. kola Superlige Srbije. Malobrojni navijači u Humskoj mogli su da vide tri pogotka i to za 14 minuta, u periodu od sedmog. do 21, a do narednog su čekali bukvalno do poslednjeg minuta meča.

Strelci za crno-bele bili su Marko Jevtović iz penala, Ognjen Ožegović i Leandre Tavamba, dok je jedini gol za goste iz Bačke Palanke postigao Luka Mićić.

Partizan je odigrao koliko mu je bilo potrebno za tri boda, ali su igrač i pristalice srpskog šampiona, rezultatski gledano, strepeli skoro do poslednjeg zvižduka sudije Dejana Santrača.

Početak je nagoveštavao kišu golova, jer je već u 21. minutu na semaforu bilo ispisano 2:1. Izmenjeni sastav Partizana, u kojem u odnosu na duel u Elbasanu protiv Skenderbega nije bilo Vladimira Stojkovića, Nemanje G. Miletića, Zorana Tošića, Sejdube Sume i Leandrea Tavambe, počeo je odlično.

Jevtović
Izvor: YouTube


Vrlo brzo "valjak" je poveo 2:0. Opravdano dosuđen penal, posle prekršaja nad Markom Jankovićem, u pogodak je pretvorio njegov imenjak Jevtović.

Nije se dugo čekalo na novu radost navijača Partizana.

Ognjen Ožegović je masteralno istrčao sa svoje polovine terena posle dubinske lopte, obišao je Nemanju Jevrića i sigurno završio kontru u 14. minutu.

2:0
Izvor: YouTube


Ali, Od mirne utakmice za crno-bele nije bilo ništa!

Luka Mićić je u 21. vrlo lepo prevario Milana Mitrovića, zaobišao golmana Marka Jovičića i skoro iz "mrtvog" ugla smanjio prednost domaćina.

Bačka
Izvor: YouTube


Da Partizanu, ipak, nije bilo lako govori i detalj iz 48. minuta, kada je Bačka imala idealnu šansu da izjednači, međutim Milan Makarić je očajno šutirao. I to je bilo sve od vrlo angažovanih gostiju u prvom i prilično neambicioznih, u napadačkom smislu, u drugom poluvremenu. Partizan je kontrolisao loptu i stvarao prilike...

Najbolje su imali Janković i Nemanja Antonov. Seriju promašaja prekinuo je u drugom minutu nadoknade Tavamba, posle kreativnog dodavanja petom Jankovića - 3:1.

3:1
Izvor: YouTube


PARTIZAN: Jovičić - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Antonov - Everton, Jevtović - Janković, Ilić, Pantić (od 58' Tošić) - Ožegović (pd 79' Tavamba).

BAČKA: Jevrić - Varga, Živković (od 20' Ilić), Klisura - Bjeloš, Đorić, Radinović (pd 79' Švonja), Trifunović, Spremo - Mićić, Makarić (od 63' Bašanović).


Partizan u ovom trenutku ima bod manje i utakmicu više od prvoplasirane Crvene zvezde. "Valjak" seriju oktobarskih utakmica nastavlja u sredu, kada će snage odmeriti sa Zemunom u odloženom meču.

SUPERLIGA - 14. kolo

Petak

Vojvodina - Radnički Niš 1:1 (0:0)
/Jovančić 70 - Pavkov 73/

Subota

Mačva - Borac Čačak 1:0 (1:0)
/Arsenijević 24/

Spartak - Čukarički 0:0

Voždovac - Rad 3:0 (1:0)
/Georgijević 38, 86, 89pen/

Javor - Radnik 1:0 (0:0)
/Mitošević 79/

Napredak - Zemun 2:1 (0:1)
/Sekidika 59, Đerić 88/

Nedelja:

Partizan - Bačka 2:1 (2:1)
/Jevtović 7p, Ožegović 14, Tavamba 90+2 - Mićić 21/

Crvena zvezda - Mladost 19.00

Izvor: MN PRESS


IZ MINUTA...


Kraj!

GOOOL

90+2' Partizan je rešio pitanje pobednika posle vrlo lepe akcije Jankovića i Tavambe. Kamerunac je bio strelac.

90' Velika prilika za Tavambu, Nemanja Jevrić skida zicer i izbija loptu u korner.

80' Nemanja Antonov se ubacio iz drugog plana na dodavanje Leandra Tavambe, imao je idealnu priliku, međutim ni on nije bio precizan.

78' Marko Janković je imao veliki priliku da reši pitanje pobednika. Sve je lepo uradio na desnoj strani, imao odličnu poziciju, čak i slobodnog Sašu Ilića, ali se odlučio da sam završi akciju i bio neporecizan.

- Za sedam minuta tro gola, a onda nijedan, slabo ima i prilika. Bačka nije opasna, kao u jednom delu prvog poluvremena.

71' Tošič je "tukao" iz daljine, bio je to jak udarac. lopta je išla nisko u u desnu stranu, ali je Jevrić i ovaj put bio koncentrisan i nije dozvolio da ga iskusni fudbaler savlada. 

63' Milan Makarić - Marko Bašanović je izmena u Bačkoj.

59' Tošić je odmah stvorio priliku za Ožegovića, čiji udarac je odbranio Jevrić.

58' Danilo Pantić izlazi, a ulazi Zoran Tošić.

48' Bačka je imala veliku priliku da izjednači, Milan Makarić je dobio odličnu loptu, bio je u dobrom položaju u odnosu na gol, na sedam-osam metara po sredini, i nije bio dobro čuvan, ali je katastrofalno šutirao. Lopta mu je prešla preko noge i završila visoko preko gol.

- Počelo je drugo poluvreme.

- Bačka igra vrlo otvoreno i konkretno. Partizan nije imao većih prilika posle golova u početnoj fazi meča. Sudeći po prvom poluvremenu, čeka nas zanimljiv, a možda i uzbudljiv drugi deo utakmice.

26' Marko Janković je uputio opasan šut iz slobodnog udarca. Lopta je otišla preko gola.

GOOOL!

21' - 2:1 Luka Mićić je uspeo da da vrati Bačku u igru. Bila je to odlična lopta, iza leđa Milana Mitrović, Mićić je pobegao štoperu crno-belih, obišao Jovičića i iz skoro "mrtvog ugla" pogodio mrežu.

Bačka
Izvor: YouTube



GOOOL!

14' Partizan vodi 2:0. Istrćao je Ognjen Ožegović od polovine terena do gol linije, pre toga je dobio sjajnu loptu u prostor, bio je potpuno sam, prevario je Jevrića i nije mu bilo teško da postigne pogodak za 2:0. Ovo je treći pogodak Ožegovića od kada je došao u Partizan.

2:0
Izvor: YouTube



GOOOL! 1:0  - strelac u sedmom minutu je Marko Jevtović! 

Jevtović
Izvor: YouTube


PENAL!

6' Dejan Santrač je pokazao na "kreč". Miroslav Bjeloš je nesmotreno startovao i oborio Marka Jankovića. Zanimljivo, nije bilo opasnosti po gol Palančana, crnogorski reprezentativac je izlazio iz kaznenog prostora.

penal
Izvor: YouTube


4'
Prva opasnost po gol Bačke. Danilo Pantić je "lomio", ali nije uspeo da prelomi odbranu gostiju, koja ga je blokirala, tako da je "parni valjak" dobio samo prvi korner. 

- Utakmica je počela...

- Pored utakmice Partizan - Bačka, u nedelju, ali od 19 sati, sastaju se i Crvena zvezda - Mladost Lučano.

Rezultati utakmica odigranih u petak i subotu:

SUPERLIGA - 14. kolo

Petak

Vojvodina - Radnički Niš 1:1 (0:0)
/Jovančić 70 - Pavkov 73/

Subota

Mačva - Borac Čačak 1:0 (1:0)
/Arsenijević 24/

Spartak - Čukarički 0:0

Voždovac - Rad 3:0 (1:0)
/Georgijević 38, 86, 89pen/

Javor - Radnik 1:0 (0:0)
/Mitošević 79/

Napredak - Zemun 2:1 (0:1)
/Sekidika 59, Đerić 88/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC