• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladost "pokazala zube", ali Zvezdi idu tri boda

Autor mondo.rs

Crveno-beli uspešno okončali još jedan superligaški duel.

 Mladost "pokazala zube", ali Zvezdi idu tri boda Izvor: MN PRESS

Po već ustaljenom običaju, Vladan Milojević je odmorio nekoliko najboljih igrača svog tima za duel Superlige, a oni koji su igrali, uspeli su da ispune cilj i pobede.

U poslednjoj utakmici 14. kola, Crvena zvezda je kao domaćin savladala Mladost iz Lučana 2:1 (2:0).

Strelci za crveno-bele bili su Aleksandar Pešić u 26. i Uroš Račić u 40. minutu, dok je gol za goste postigao Vladimir Radivojević u 50.

Iako je Zvezda dominirala u prvom delu utakmice, brzi pogodak Mladosti po povratku sa odmora uneo je neizvesnost, međutim, nije doneo previše uzbuđenja. Domaći igrači nastavili su da budu ti koji imaju loptu češće u svom posedu i koji mnogo više prete, dok su gosti priželjkivali grešku rivala i priliku za kontranapad, ali to se nije dogodilo...

Istina, morao je Milojević odmah po primljenom golu da izvede Račića - koji je u toj akciji loše procenio putanju lopte i omogućio Radivojeviću da se nađe u šansi - a na teren je poslao Mičela Donalda koji je vratio sigurnost u igru i uspešno povezao redove tima.

Pored Donalda, sa klupe je ušao i Nemanja Radonjić, dok su od igrača koji dobijaju priliku na evropskoj sceni, van protokola za ovu utakmicu bili Gelor Kanga, Ričmond Boaći i povređeni Vujadin Savić.

Pogodak gostiju verovatno je poremetio planove stručnog štaba crveno-belih da na delu vide najboljeg strelca Omladinske lige Srbije, Dejana Joveljića, pa je mladi napadač ceo meč presedeo na klupi, iako je bio među rezervama. Od "budućih nada", šansu su u startnoj postavi ponovo dobili Uroš Račić i Luka Adžić, dok je sa klupe ušao Luka Ilić...

Crveno-beli će narednu utakmicu igrati već u sredu, kada se opet na svom stadionu sastaju sa Spartakom iz Subotice u prethodno odloženoj utakmici devetog kola. Zatim ih za vikend čeka gostovanje u Zemunu.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Le Talek, Babić, Rodić - Račić (52. Donald), Krstičić (46. L. Ilić) - Milijaš, Srnić, Adžić (68. Radonjić) - Pešić.

MLADOST: Rosić - Andrić, B. Milošević, Šatara, Pešić - Radivojević, Sinđić (46. Marinković) - Pavlović, Tumbasević. Marić (77. Golubović) - Trifunović.

Sudija: Jovan Šegrt.

TOK UTAKMICE I VIDEO GOLOVA:

Kraj.

- Po drugi put koškanje igrača, ali ovaj put umalo da verbalni dueli prerastu u nešto ozbiljnije. Radivijević je faulirao Le Taleka u skoku, a Francuz burno reagovao posle toga. Prethodno je i Donald bio nezadovoljan zbog starta Pavlovića, koji je iskljućen.

- Mladost će utakmicu završiti sa igračem manje
, pošto je u 85. minutu, posle faula sa leđa nad Donaldom, drugi žuti karton dobio iskusni Predrag Pavlović.

- Ponovo, po ko zna koji put u ovoj utakmici, crveno-beli udarcem sa distance. Opet je šutirao Milijaš iz prekida, a Rosić uspeo da skrene loptu u korner. Još osam minuta plus nadoknada do kraja.

- Druga izmena u timu mladosti, od 77. minuta umesto Slavka Marića igraće Stefan Golubović.

- Atraktivno je pokušao Mičel Donald u 77. minutu, petom iz okreta posle centaršuta Milijaša iz prekida i gužve u kaznenom prostoru Mladosti, ali nije bio precizan Holanđanin.

- Iznenadan šut Damijena Le Taleka u 73. minutu sa oko 25 metara, išla je lopta u gol, ali je Rosić uspeo da interveniše.

- Dobra šansa za Mladost posle kornera u 71. minutu. Milošević je ostao sam na 11 metara, šutirao iz prve, ali pored gola.

- Poslednja izmena u timu Crvene zvezde. Umesto Luke Adžića od 68. minuta igraće Nemanja Radonjić.

- Dobar centaršut Stojkovića i skok Luke Adžića u 67. minutu, ali ne i precizan šut glavom. Iako su gosti uspeli da vrate neizvesnost, domaći igrači su i dalje ofanzivniji.

- Još jednom crveno-beli prete iz slobodnog udarca, ovaj put preko Donalda u 60. minutu, ali je lopta prošla malo pored gola.

- STATIVA
je bila saveznik gostiju u 55. minutu posle šuta Nenada Milijaša iz "slobodnjaka".

- Druga izmena u domaćem timu. Od 52. minuta umesto Račića na terenu će biti Mičel Donald.

- GOOOL! Mladosti stiže do pogotka za 1:2 preko Vladimira Radivojevića koji je veoma lepo šutirao u bliži ugao Borjanovog gola. Račić je prethodno loše procenio putanju lopte i nije uspeo da preseče akciju gostiju...

gol
Izvor: YouTube


- Drugo poluvreme počelo je izmenama u oba tima. U Zvezdi je mladi Luka Ilić zamenio Nenada Krstičića, a u ekipi Mladosti će od 46. minuta umesto Uroša Sinđića igrati Nenad Marinković.

Poluvreme. Crvena zvezda deluje mnogo bolje i potpuno zasluženo vodi 2:0 posle prvog dela igre.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 40. minuta pogotkom Uroša Račića. Posle sjajne akcije i dodavanja prvo sa Milijašem, a onda i Pešićem, mladi vezista precizno je šutirao sa ivice kaznenog. Račiću je ovo drugi gol u sezoni.

gol
Izvor: YouTube


- Dobra prilika za goste u 37. minutu, ali je Mirjan Borjan sjajno intervenisao i skrenuo loptu u korner posle šuta Predraga Pavlovića.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 26. minuta pogotkom Aleksandra Pešića posle centaršuta Filipa Stojkovića. Napadač crveno-belih glavom je poslao loptu u mrežu, bio je na granici ofsajda, a da li i u nedozvoljenoj pozicji, teško je proceniti. Napadač crveno-belih upisao je svoj sedmi gol ove sezone u Superligi.

gol
Izvor: YouTube


- Još jedan lukav šut Adžića sa distance, u 25. minutu, ovaj put pored gola.

- Odlično se Luka Adžić izborio za poziciju da šutira u 21. minutu. Snažno je "opalio" po lopti, koja je ispala iz ruku Rosiću, ali Pešić nije uspeo odbitak da pošalje u gol.

- Brza akcija Milijaša i Srnića iz slobodnog udarca u 19. minutu, ali je dobro reagovala odbrana Mladosti, koju su domaći igrači pokušali da uhvate "na spavanju"... Odlično se brane gosti za sada, pa crveno-beli jedino iz prekida uspevaju da koliko-toliko zaprete.

- Još jednom prete crveno-beli iz slobodnog udarca. Ovaj put je šutirao kapiten Nenad Milijaš, u 16. minutu, ali je opet siguran bio Dragan Rosić.

- Prvi šut u okvir gola viđen je u 8. minutu. Luka Adžić je snažno izveo "slobodnjak" iskosa po levoj strani, ali je dobro bio postavljen golman gostiju, Dragan Rosić.

- Bez većih uzbuđenja u prvih pet minuta.

SUPERLIGA, 14. kolo:

petak

Vojvodina - Radnički Niš 1:1 (0:0)
/Jovančić 70 - Pavkov 73/

subota

Mačva - Borac Čačak 1:0 (1:0)
/Arsenijević 24/

Spartak - Čukarički 0:0

Voždovac - Rad 3:0 (1:0)
/Georgijević 38, 86, 89p/

Javor - Radnik 1:0 (0:0)
/Mitošević 79/

Napredak - Zemun 2:1 (0:1)
/Sekidika 59, Đerić 88/

nedelja

Partizan - Bačka 2:1 (2:1)
/Jevtović 7p, Ožegović 14, Tavamba 90+2 - Mićić 21/

Crvena zvezda - Mladost 19.00

TABELA: Crvena zvezda (-2) 31, Partizan (-1) 30, Voždovac 28, Vojvodina 27, Spartak (-1) 26, Radnički 23, Čukarički 22, Napredak 20, Mačva 16, Mladost (-1) 15, Radnik 15, Zemun (-1) 14, Javor 11, Bačka 10, Rad 8, Borac 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC