• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije dobro: Teodosić mora na dugu pauzu?

Autor mondo.rs

Ljekarski pregledi koje je Miloš obavio poslije povrede donijeli su i dobre i loše vijesti - verovatno ga čeka duga pauza, ali moglo je da bude mnogo, mnogo gore.

"Beku Los Anđeles Klipersa, Milošu Teodosiću, dijagnostikovan je plantarni fascitis u lijevoj nozi i biće odsutan s terena do daljeg", vijest je koju su u noći između nedjelje i ponedjeljka prenijeli svi američki sportski portali, od NBA.com, preko ESPN, do ostalih vodećih online medija u toj zemlji.

Šta je plantarni fascitis?

To je, najprostije rečeno, upala tetive koja u stopalu povezuje petu s prstima, koja je kod sportista prilično opterećena i pod stalnim pritiskom naročito kod odraza i trčanja.

Loša vijest je da plantarni fascitis može da lako da postane hroničan, naročito ako se ignoriše u početku, a dobra ta što je, prema onome što je moglo da se pročita u Teodosićevom slučaju, pregled magnetnom rezonancom pokazao da nema oštećenja samog ligamenta.


Kada se to dogodi, oporavak može da traje i godinu dana, što neće biti slučaj sa kapitenom srpske košarkaške reprezentacije svakako, ali ga na startu prve sezone u karijeri čeka pauza koja bi mogla da potraje i nekoliko sedmica.




"Oštećenje ligamenta bi u najboljem slučaju sportistu držalo van terena tri, do četiri mjeseca, ali 'odsutan na neodređeno vrijeme' u Teodosićevom slučaju upućuje na to da nije doživio kidanje ligamenta i to navodi na zaključak da bi mogao da se vrati ranije. Mogao bi da nastavi svom snagom kada bude potpuno oporavljen, uz dozu sreće - negdje u januaru", navodi autor teksta.

Teodosića (30) su saigrači na rukama iznijeli s parketa u noći između subote i nedjelje, nakon što je doživio povredu u drugoj četvrtini utakmice sa Finiks Sansima tako što je doskočio na stopalo Devina Bukera. Jedan od najboljih igrača Evrolige u posljednjoj deceniji, koji je prošlog ljeta potpisao dvogodišnji ugovor sa Klipersima i odlučio da se oproba u najjačoj konkurenciji, imao je ulogu startera kod trenera Doka Riversa u prve dvije utakmice u sezoni i bilježio prosječno 5,5 poena i četiri asistencije za 16 minuta na parketu, uz šut od 43 odsto za tri.

Poslije Teodosićeve povrede, Rivers će morati da se osloni na trojicu veterana na spoljnim pozicijama, Patrika Beverlija, Ostina Riversa i Lua Vilijamsa, a minute će svakako dobiti i 'rukiji' poput Džavuna Evansa i Sindarijusa Tornvela.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC