• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Melo – bang! Vigins – BAAANG!

Autor mondo.rs

Fantastičan meč u Oklahomi. Los Anđeles video Dejvisa i Kazinsa. I još jedna teška povreda…

Rasel Vestbruk, što uglavnom nije mogao da radi prošle sezone, odložio je pas na stranu za novog VIP saigrača, Karmela Entonija, a ovaj hladnokrvno pogodio dno mrežice za 113:112 na svega 4,7 sekundi pre kraja meča.

Buka u Oklahoma Sitiju još se nije ni stišala, a gosti su preko Endrjua Viginsa pronašli izlaz iz naizgled bezizlazne situacije, iako treneru Tomu Tibodou nije ostao nijedan tajm-aut na raspolaganju.

Trebalo je preći celo igralište, podići se i pogoditi.

Prvom piku sa drafta 2014. godine nedostajao je sekundi da stigne do linije za tri poena, ali nije mario - digao se sa otprilike devet metara i, o tablu, spustio loptu u pobedu večeri - 113:115 za Minesotu u čijim redovima naš reprezentativac Nemanja Bjelica nije blistao.

Zapravo, Bjelica je šutnuo samo jednu trojku i pogodio, uzeo jedan skok i na parketu proveo ukupno devet minuta.

LOŠE VESTI IZ NBA: TEODOSIĆA ČEKA DUGA PAUZA

Tibodo je "brejk" na parketu sveže formiranog "Big3" projekta Vestbruk/Entoni/Džordž tražio forsirajući jutros nezaustavljive Karla Entonija Taunsa, koji je postigao 27 poena uz šut 9/10 za dva i 2/7 za tri poena. Još jedan prvi pik kojeg "vukovi" imaju u sastavu sakupio je i 12 skokova, četiri ofanzivna, ali podelio i četiri lopte rivalima u ruke.

OKCMIN
Izvor: YouTube



Rezultati:

Bruklin - Atlanta 116:104

/Rasel 16, 7 sk, 10 as - Kolins 14, 13 sk/

Oklahoma - Minesota 113:115

/Vestbruk 31, 5 sk, 10 as - Tauns 27, 12 sk/

L. A. Lejkers - Nju Orleans 112:119

/Klarkson 24, 5 as - Dejvis 27, 17 sk, 3 as/

Vigins je takođe stigao do 27 poena, šutirajući trojke takođe 2/7 što poslednji koš na meču čini utoliko vrednijim - Kanađanin se na njega odlučio iako je ubacio jednu trojku iz šest pokušaja do tada.

Svi starteri u Minesotinom timu bili su dvocifreni - Tadž Gibson ubacio je 11 poena, uz deset skokova, Džimi Batler 15 poena uz šest skokova, a Džef Tig 19 poena uz šest skokova i devet asistencija.

Ako bi se klupa koja odmara ovu veoma bučnu petorku bolje uključila u nastavku sezone, Minesota bi zaista mogla posle dugog perioda "tinjanja" na dnu Zapada da se uključi u borbu za plej-of.

Svi rezervisti zajedno postigli su 16 poena, ali i stigli da šutnu svega 15 puta od čega Gorđi Đieng i Džamal Kraford 12. Ubacili su tri.

Entonijeva trojka za prerano proslavljenu pobedu donela mu je učinal od 23 poena (9/19 iz igre), uz dva skoka, dve asistencije, tri ukradene i dve izgubljene lopte. MVP prošle sezone, Vestbruk, postigao je 31 poen uz šut 12/24. Imao je pet skokova, deset asistencija i dve izgubljene lopte, a s njim na parketu Minesota je napravila 17 poena prednosti, dok je Tander sa rezervnim plejmejkerom Rejmondom Feltonom bio 23 poena u plusu!

Felton je postigao 12 poena, uz skok i dve asistencije.

Pol Džordž, bivša zvezda Indijana Pejsersa koja se odlučila za "Vestbrukov klan" prošlog leta, ubacio je 14 poena uz šut iz igre 6/20. Imao je i šest skokova, osam asistencija i četrii ukradene lopte.

Stiven Adams borio se sa unutrašnjom linijom Minesote 35 minuta i stigao do 17 poena i 13 skokova uz šut 8/12 iz igre.

Minesota je imala 13 poena prednosti u prvoj i 14 u trećoj četvrtini, ali je početkom poslednje deonice ta prednost počela da se topi sve do rezultata 110:110, kada je duga dvojka Taunsa na pas Batlera otvorila rafalnu paljbu na obe strane parketa - za svega 9 sekundi pogodili su Tauns, Entoni, pa Vigins.

NBA se vratio!



Na Istoku poraz nemaju Vašington i Toronto, a bez pobede su i dalje Njujork, Čikago i Filadelfija, dok su na Zapadu neporaženi Hjuston, Klipersi, Memfis i San Antonio, bez pobede Dalas i Finiks.

Da li Entoni Dejvis i Demarkus Kazins mogu zajedno? Pa, pitajte Los Anđeles Lejkerse.

Tandem centara Nju Orleans Pelikansa rasturio je drugu najtrofejniju franšizu u "Stejpls centru" postigavši ukupno 47 poena - Dejvis sedam više.

"Obrva" je imao i 17 skokova, tri asistencije, tri ukradene i izgubljene lopte i tri blokade, dok je "Bugi" domaćina dokusurio sa 11 skokova, osam asistencija, ali i šest izgubljenih lopti u nameri da kreira kada je to bilo suvišno.

Džru Holidej ubacio je 14, Itvon Mur 19, dok je Ian Klarl s klupe doneo 14 poena zaustavljajući retke pokušaje Lejkersa da se vrate u meč posle pada na 22 poena zaostatka već u drugoj četvrtini.

LALNOLA
Izvor: YouTube



U petorci koju izvodi Luk Volton dvocifren je bio samo Kentavijus Kaldvel-Poup sa 20 poena (7/11 iz igre), dok su ostali "klinci" bili daleko ispod nivoa koji zahteva i liga, ali i žuto-ljubičasti dres - Lari Nens Džunior 6, Brendon Ingram 7, Lavar Bol 8 poena uz šut 0/5 iz igre.

Momak kojem brbljivi otac stvara nepotreban pritisak izjavama da će biti bolji od Stefena Karija donekle je užasno šutersko veče (3/13 ukupno) nadoknadio sa osam skokova i 13 asistencija, ali i pet izgubljenih lopti.

S njim na parketu Lejkersi su napravili minus od 24 poena.

Sve što su starteri upropastili pokušali su da nadoknade rezervisti Džordan Klarkson i Kajl Kuzma. Klarkson, koji igra kao zamena Bolu, postigao je 24 poena, uz pet asistencija, dok je Kuzma sa četvork doneo 20 poena i šest skokova.

Premalo za "pelikane" koji su izgleda pronašli način kako da upare dva centra u petorci u eri kada mnogi timovi igraju bez ijednog.

Pogledajte i video izveštaj iz Bruklina gde se na užasnu seriju povreda na startu sezone dogodio novi mučan detalj - kada je Denis Šreder ozbiljno iskrenuo skočni zglob.

BROATL
Izvor: YouTube



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC