• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan na Bilbao, pa "klasik" sa Cibonom

Autor mondo.rs

Teška serija pred crno-belima: najpre putuju u Španiju, pa onda u Zagreb na derbi sa Cibonom. "To će biti škola za mlade igrače", kaže Muta Nikolić. Novi centar Samjuels debituje protiv Cibone.

 Partizan na Bilbao, pa "klasik" sa Cibonom Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Posle revije koševa u meću protiv Igokee (117:104) pred Partizanom su nova dva, teška ispita.

U utorak, crno-beli gostuju Bilbau u 3. kolu Evrokupa, u meču u kojem je domaćin apsolutni favorit. Zanimljivo, to će biti PRVI susret Partizana i Bilbaa u istoriji!

Bilbao ima skor 1-1, dok je Partizan za sada bez pobede (0-2).

MONDO intervju: Dejan Todorović, košarkaš Bilbaa

"Bilo je priča oko Partizana, ali nisam, iako sam partizanovac, imao želju da se vraćam u Srbiju pošto mi se svidelo u Španiji i video sam da tu mogu da uspem. Uvek je lepo kada se vratiš svojoj kući, a pogotovo da dođeš u Partizan, što je u našim krajevima vrhunski uspeh. Ipak, ja sam ciljao da igram u najboljoj ligi u Evropi i ponosan sam na odluke koje sam, uz pomoć roditelja, doneo tako mlad", rekao je Todorović, između ostalog, za MONDO.

Najavljujući ovaj susret trener Partizana Miroslav "Muta" Nikolić nije baš pristalicama crno-belih mnogo razloga za optimizam i neko veliko iznenađenje.

"Kao i sve ekipe u našoj grupi, Bilbao ima iskusne i kvalitetne igrače protiv kojih će biti veoma teško da se igra. Ipak, biće to dobra škola za naše mlade igrače koji će i sutra dobiti šansu da steknu iskustvo i da pokažu napredak u odnosu na početak sezone", rekao je Nikolić za klupski sajt.

Novi centar Samardo Semjuels nije otputovao sa ekipom u Španiju, već je ostao u Beogradu da radi  po posebnom programu.

"I bez njega, idemo u Bilbao da im pariramo našom mladošću i energijom koja mora biti na najvišem nivou od početka do kraja utakmice", poručio je trener Partizana.

Nakon što je zbog povrede lista propustio prve dve utakmice u Evrokupu, u crno-beli tim se vratio Marko Čakarević koji je pred polazak na put izjavio:

"Još jedan težak meč je pred nama, ali i još jedna prilika da se maksimalno borimo i prikažemo u najboljem svetlu. Svesni smo da uloga favorita pripada njima, veoma poštujemo ekipu Bilbaa, ali isto tako smo svesni da smo u stanju da igramo sve bolje i bolje. Važno je da budemo energični u svim fazama igre i da tako pokušamo da iznenadimo rivala", istakao je Čakarević.

Nakon utakmice u Bilbau, crno-beli se vraćaju u Beograd i odmah produžavaju za Zagreb gde će se već u petak, 27. oktobra sastati sa Cibonom u novom košarkaškom klasiku ABA lige. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC