• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đenka: Zvezdo, lepo te je videti al' lepo i dobiti

Autor mondo.rs

Bivši igrač crveno-belih Čarls Dženskins, sada član Himkija, raduje se susretu sa bivšim saigračima, ali naglašava da je profesionalac i da mu je jedino važno da dobije duel protiv srpskog šampiona

 Đenka: Zvezdo, lepo te je videti al' lepo i dobiti Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda u utorak gostuje u Moskovskom regionu ekipi Himkija u trećem kolu Evrolige.

Taj duel ruski tim dočekuje bez poraza. Ove sezone u VTB ligi upisali su tri pobede, dok su u Evroligi neporaženi u prethodna dva meča.

Želja ekipe Jorgosa Barcokasa je da upišu i šesti trijumf u nizu. Trener Himkija poštuje crveno-bele i ističe da njegov tim treba posebno da se spremi za taj duel.

"Kao što uvek govorim, kažem i sada, nema lakih utakmica u Evroligi. To kako je Zvezda igrala u Kaunasu i protiv Barselone u Beogradu govori da su tim koji ima samopouzdanja, želju i ako želimo da dobijemo meč protiv njih moramo da odigramo težak meč. Imaju vrlo pokretna dva visoka igrača - Antića i Bjelicu koji obojica igraju i spolja. Nama je za ovaj meč potrebna posebna priprema, osim taktičnog i mentalna. Imamo tri vezana meča kod kuće i bilo bi dobro da odbranimo naš teren. Mislim da sve zavisi od toga koliko smo spremni i kako ćemo odigrati", objasnio je Barcokas.

Meč protiv Himkija biće prilika da košarkaši Crvene zvezde vide svog bivšeg saigrača Čarlsa Dženkinsa, koji sada nastupa za Himki.

"Očekuje nas veoma težak meč. Crvena zvezda je odbrambeni tim, igraju vrlo snažno i veoma su motivisani. Poznajem mentalitet tih igrača i zato znam da ne može da bude lako. Mislim da će nas biti veoma važno da pokušamo da ih sprečimo da odigraju visokim intenzitetom", rekao je Dženkins.

Popularni Đenka kaže da se raduje tome što će sa igračima bivšeg kluba provesti vreme pre i posle utakmice, ali da je ipak profesionalac i da neće biti popusta na terenu.

"Nisam video svoje bivše saigrače nekoliko meseci. To nije isti tim u kojem sam ja nastupao. Ima mnogo igrača koji su došli, ali ima i onih sa kojima sam ostao blizak i koji još igraju. Biće zaista lepo družiti se sa njima pre i posle utakmice. Ali ja sam sada igrač Himkija i za mene je na tom meču samo važno da pobedim, a tek onda ćemo se pozabaviti prijateljstvom i druženju. Lepo je videti Zvezdu, ali je, takođe, lepo i pobediti", poručio je Amerikanac, koji je u dva navrata nosio dres Crvene zvezde.

Meč Himki - Crvena zvezda u trećem kolu Evrolige igra se u utorak od 19 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC