• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samardžić: Svjetsko srebro moj najveći rezultat

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Aleksandra Samardžić je vlasnica deset evropskih medalja u različitim starosnim kategorijama, kao i srebrene olimpijske medalje U18, a kolekciji ovih medalja dodala je i svjetsko srebro.

Na Svjetskom prvenstvu u Zagrebu učestvovale su 82 zemlje sa 540 sportista, a Samardžić je do ovog uspjeha stigla savladavši Alicu Belandi (Italija), Saru Maekelburg (Njemačka), Lorianu Kuku (tzv. Kosovo) i Elen Santanu (Brazil), dok je u finalnom meču izgubila je od Đovane Skokumario (Njemačka).

"Ovo je sigurno jedan od najvećih rezultata u mojoj dosadašnjoj karijeri, ako ne i najveći. Do ovog rezulatata sam došla pobjedama nad predstavnicama Italije, Njemačke, tzv. Kosova i Brazila, a u finalnoj borbi sam izgubila od predstavnice Njemačke u jednom jako tijesom meču u kojem sam na početku ja povela, međutim napravila sam manju grešku i na taj način izgubila šansu da osvojim zlato. Jako sam zadovoljna ovim rezultatom, jer je moja kategorija jedna od najmasovnijih i najjačih kategorija na ovom prvenstvu", rekla je Samardžić na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu.

Istakla je da je se džudom bavi od sedme godine, a u tome je, kako je rekla, pokreće samo ljubav, jer velike materijalne koristi nema.

Sa njom su na takmičenju u Zagrebu bili selektor džudo reprezentacije BiH i njen trener Branislav Crnogorac i generalni sekretar JSBiH Arijana Jaha.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC