• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaler Real Madrida pionir novog FIFA pravila?

Autor mondo.rs

Teo Ernandez iako je Francuz mogao bi da zaigra za Španiju, a Svetska fudbalska federacija razmatra predlog da bude "labavija" po pitanju izbora nacionalnih timova.

Fudbaler Real Madrida, Teo Ernandez, otkrio je da postoji mogućnost da nastupa za reprezentaciju Španije iako je čistokrvni Francuz.

"Ako me niko iz Francuske ne pozove, razmisliću o tome da počnem da igram za Španiju. Ja sam Francuz, ali me cela ova situacija nervira", rekao je Ernandes, koji je već nastupao za tri reazličite kategorije mlađih selekcija francuskog nacionalnog tima.

Izjava 20-godišnjeg levog beka zapravo je samo uvod u ono što bi moglo da se dogodi, pošto svetski mediji prenose da FIFA razmatra promenu pravila o izboru nacionalnog tima, odnosno da bi u budućnosti pravila mogla da budu "labavija" i da jedan igrač igra za dve različite reprezentacije tokom karijere.

Aktuelnim pravilnikom propisano je da fudbaler koji jednom nastupi za seniorsku reprezentaciju neke zemlje više nema pravo na promenu državnog tima, međutim, Zelenortska Ostrva predložila su da igrač koji je jednom ili dva puta igrao za neku reprezentaciju ima pravo da izabere tim pod drugim državnim grbom.

Ovaj predlog sigurno će izazvati velike polemike, a nije jedini...

Razmatraće se i ideja da Savezi uz određenu nadoknadu dobiju igrača koji je već igrao u mlađim kategorijama neke druge selekcije. Za sada, pravilo je da stranac može biti naturalizovan ako pet godina živi i radi u nekoj državi.

Što se tiče Ernandeza, on je pažnju šire javnosti već privukao kada je letos odlučio da pređe iz Atletiko Madrida u redove gradskog rivala, Reala. Njegov brat Lukas Ernandez i dalje igra za "jorgandžije", kao i za mladu reprezentaciju Francuske.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC