• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasulo u Rukometnom savezu BiH!

Autor mondo.ba

Zaposleni u Rukometnom savezu BiH nisu primili platu 17 mjeseci, zbog čega su odlučili da više ne dolaze na posao.

 Zaposleni u Rukometnom savezu BiH ne dolaze na posao Saopštenje Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Rukometni savez BiH susreće se sa velikim problemima.

Zaposleni u krovnoj kući bh. rukometa, kako su naveli u Saopštenju, 17 mjeseci nisu primili platu, zbog čega su odlučili da više ne dolaze na posao.

Njihovo saopštenje, koje su potpisali Enid Tahirović, Bojan Jolić, Željna Delahmetović i Mirsada Đaltur, prenosimo u cjelini:

"Obavještavamo Vas da uposleni Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine od dana 30. oktobra 2017. godine, nisu više u mogućnosti iz finansijskih razloga dolaziti na posao.

Naime, kao što Vam je svima vjerovatno već i poznato, uposleni RS BIH već sedamnaest mjeseci nisu dobili platu, s obzirom da doprinosi nisu plaćeni, nismo u mogućnosti da ovjerimo zdravstvene knjižice.

O teškoj situaciji u kojoj se nalazimo smo već nekoliko puta obavještavali kako ranije, tako i novo rukovodstvo RS BIH. Strpljivo smo čekali promjene koje su nam obećavali.

Zbog odigravanja utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo muške rukometne reprezentacije BIH, uložili smo posljednje napore kako bi iste bile odigrane i organizovane, te kako RS BIH ne bi snosio posljedice od strane EHF-a.

Od održane Skupštine RS BIH, 10. juna 2017. godine, pa do današnjeg dana, od novog rukovodstva RS BIH nismo naišli na razumijevanje i adekvatan pristup rješavanju nagomilanih problema, kako starijih tako i novonastalih.

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja sa novim rukovodstvom RS BIH, da na normalan i dostojanstven način riješimo probleme sa kojima smo suočeni, iscrpili smo sve svoje materijalne, pa i zdravstvene mogućnosti da se nosimo da problemima.

Shodno navedenom, sa žaljenjem konstatujemo da nismo u mogućnosti finansirati svoj dolazak na posao.

Zahvaljujemo na razumijevanju i dugogodišnjoj saradnji, očekujuci podršku svih sportskih radnika. O svemu gore navedenom obavijestićemo EHF i IHF", navodi se u saopštenju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC