• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"I Hercegovci naučili kako se krade vrijeme"

Autor mondo.ba

Zanimljiva izjava trenera Zrinjskog Blaža Sliškovića nakon hercegovačkog derbija protiv Širokog Brijega.

Trener mostarskog Zrinjskog Blaž Slišković imao je zanimljiv komentar nakon poraza svog tima u hercegovačkom derbiju protiv Širokog Brijega na "Pecari" (1:2).

"Drago mi je da je jedna ekipa iz Hercegovine konačno naučila kako se krade vrijeme, kako to rade Bosanci", poručio je strateg "plemića".

Uprkos vođstvu, njegov tim nije uspio doći do bodova u komšijskom derbiju.

"Došli smo s namjerom da odigramo borbeno. Nakon primljenog gola, jednostavno je ušla voda u uši našim igračima. Promjena koju je moj kolega napravio u sistemu nije nas iznenadila, ali je kod igrača stvorila pometnju. Dobro smo se nosili, iako je Široki Brijeg napravio dobar pritisak u drugom poluvremenu. Kretnje njihovih igrača bile su mnogo kvalitetnije. Zaslužili smo po htijenju, volji i prilikama više od poraza. Derbi je zadovoljio, vidjeli smo tri gola, dosta lijepih akcija, a nije bilo većih incidenata", dodao je Slišković.

Mnogo više razloga za zadovoljstvo imao je trener domaćih Goran Sablić, čija ekipa je u nastavku postigla dva gola i preokretom stigla do tri velika boda.

"Derbi je bio veoma kvalitetan, sa puno intenziteta. Pojedini naši igrači nisu se dobro snalazili u prvom dijelu, u situaciji kada je Zrinjski imao loptu. Došli su u vođstvo, imali još nekoliko prilika, tako da sam u poluvremenu odlučio da vratim tri igrača u odbranu i formaciju 3-4-3. Pokušali smo igrati agresivno i to je dobro funkcionisali. Pogodili smo sa izmjenama i uspjeli preokrenuti rezultat u našu korist", istakao je kormilar Širokobriježana.

Široki Brijeg ovim trijumfom preuzeo je lidersku poziciju sa 28 bodova, koliko ima i Željezničar. Aktuelni šampion "skliznuo" je na treće mjesto sa dva boda manje.

U sljedećem kolu Mostarci će ugostiti Radnik, dok Široki Brijeg ide putuje u Zenicu, gdje će igrati protiv Čelika.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC