• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rešenje za loš Wi-Fi

Autor mondo.rs

Novi ruter automatski se prilagođava vašem okruženju i nudi vam najbolji Wi-Fi signal.

 Rešenje za loš Wi-Fi Izvor: Promo / Nokia

Svima nam se dešava da Wi-Fi signal kod kuće iznenada padne ili da ruter jednostavno ne radi. U tim slučajevima Nokia Home Wi-Fi bi trebalo da reši stvar.

Ovaj ruter je poseban po tome što automatski skenira okruženje u kojem se nalazi, saznaje za prepreke koje su oko njega - drugi ruteri, bežične konekcije, mobilni telefoni, drugi izvori Wi-Fi signala i slično - i svoj rad prilagođava tako da pruži besprekornu Wi-Fi konekciju u celom stanu, bez mrtvih zona. Nokia je u ovaj Wi-Fi ruter stavila Broadcom Air-IQ tehnologiju, koja može istovremeno da detektuje do 17 problematičnih konekcija ili uređaja koji bi mogli da budu pretnja po rad rutera i to na oba spektra - 2.4 GHz i 5 GHz.

Izvor: Promo / Nokia

Nokia je novi Wi-Fi ruter osmislila posebno za rad sa operatorima i tako će se, najverovatnije i prodavati od drugog tromesečja 2018. godine, ali mu cena još uvek nije otkrivena. Ruter je dizajniran kao ukras u kući, sa plavim svetlosnim krugom za obaveštenja o radu, a imaće mesto i za SIM karticu i uobičajene portove za rad kao kućni Wi-Fi ruter.

Nokia obećava da je ruter najbolji u klasi gigabitnih rutera, zahvaljujući Broadcom BCM4363 WLAN hardveru i uz Air-IQ tehnologiju, koju ne nude drugi proizvođači. Nadamo se da će ovaj modem pronaći put do Srbije i da će ga domaći operatori nuditi korisnicima. Ako Nokia Home Wi-Fi zaista radi to što Nokia tvrdi - sigurni smo da će korisnici želeti da ga kupe.

Pogledajte video o Nokia Home Wi-Fi rešenju od drugog minuta i 38. sekunde - gotovo čitav minut posvećen je samo ovom uređaju.

Nokia WiFi, Nokia Highlights at Broadband World Forum 2017
Izvor: Nokia.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS