• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rudare Bitcoin mobilnim, i to starim!

Autor mondo.rs

Izgleda da je rudarenje Bitcoin kripto-valute ne samo efikasnije, nego i isplativije pomoću mobilnih telefona, pokazao je Samsung.

Na Samsung Developer Conference (Samsung Razvojna konferencija) demonstrirano je rudarenje Bitcoin-a pomoću 50 umreženih Galaxy S5 smartfona. Samsung je pošao od logike - zašto umreženi telefoni ne bi bili efikasni kao i PC koji namenski pravimo za rudarenje, vredan najmanje 2.000 evra.

Kako se najbolje rudari Bitcoin i gde

Prema ogledu, koji je Samsung sproveo na Konferenciji, osam povezanih Galaxy S5 uređaja je jednako efikasno što se rudarenja Bitcoin valute tiče, ali je energetski daleko isplativije. Samsung je predstavio i „Upcycling“ inicijativu, koja drugim kompanijama pokazuje kako se i telefon star više od dve godine može upotrebiti na nov i efikasan način. Samsung je za ovu priliku najavio i nov operativni sistem koji se koristi za rudarenje Bitcoin-a, ali je to samo jedna od mnogih namena starih uređaja za korišćenje na nov način.

Samsung je na Konferenciji demonstrirao i rad 40 povezanih Galaxy-ja S5 namenjeni rudarenju najpoznatije kripto-valute, kao i Galaxy S3, koji nadzire rezervoar sa ribicama i Galaxy Tab tablet, koji se bez po muke pretvara u upotrebljiv Ubuntu kućni računar.

MONDO: Bitkoin kao sredstvo plaćanja

Ako imate neki star telefon i još neki - eto posla za vas, bacite se u potragu za rešenjem „Kako iskoristiti mobilni za Bitcoin rudarenje?“. Srećno! ;)

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS