• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uz ovaj mobilni nemojte štedeti bateriju, trajaće!

Autor mondo.rs

Proizvođač obećava do dva dana rada bez punjača, a nije ni čudo kad je baterija kapaciteta 4.100 mAh! Ipak, to je samo početak priče o Nokia 2 uređaju.

 Uz ovaj mobilni nemojte štedeti bateriju, trajaće! Izvor: Promo / Nokia / HMD Global

Rekli smo vam već da će Nokia 2 biti pravo malo čudo u lepom pakovanju i to se upravo i obistinilo - Nokia 2 stiže nam u Srbiju u skoro (zvanično je potvrđeno), po preporučenoj ceni od 99 evra, uz ekran od pet inča, bateriju kapaciteta 4.100 mAh i Qualcomm Snapdragon platformu.

HMD Global, dom Nokia telefona, predstavlja novi model - Nokia 2. Nokia telefoni su prepoznatljivi po izdržljivosti baterije, a upravo najavljen pametni telefon, Nokia 2, biće onaj prelazi na novi nivo. Sa baterijom, koja traje puna 2 dana, Nokia 2 je napravljena tako da nastavi da radi i nakon što drugi pametni telefoni treba da se pune.

Impresivna autonomija nije ostvarena na štetu performansi, makar kad je posmatramo u cenovnoj klasi kojoj pripada. Kombinujući Qualcomm Snapdragon mobilnu platformu i visokokvalitetni ekran dijagonale 5 inča sa čistim, bezbednim i najnovijim Android 7.1.1 Nougat sistemom, Nokia 2 nudi tehnologiju na koju možete da se oslonite, ceo dan, svaki dan.

Nokia 2 je projektovana za sve kojima je potreban pouzdan komunikacijski uređaj, možda čak i dodatan, drugi mobilni - za razgovore i poruke, ali i svim početnicima u Android svetu. Ima dovoljno snage za omiljene aplikacije, a nudi mogućnost da korisnik uvek bude dostupan, uz autonomiju, koja traje dugo. Ovo je „entry level“ model i tako ga treba i posmatrati, posebno kad se na umu ima činjenica da mu je preporučena cena 99 evra, a da nudi novi Android Nougat, ali i mogućnost kasnijeg prelaska na Oreo!

Trajan u svakom pogledu

Nokia 2 pruža čvrstoću u dizajnu, prateći karakteristike Nokia nasleđa kvaliteta, jednostavnosti i pouzdanosti. Elegantan ram je precizno obrađen iz jednog bloka aluminijuma, dok je Corning Gorilla Glass dopunjen polikarbonatom na zadnjoj strani, pružajući dobar osećaj tokom držanja i kvalitet dizajna koji očekujete od Nokia pametnog telefona.

Premijum materijali i pažljiv, ergonomski dizajn kombinuju se u cilju stvaranja jedinstvenog modela, koji je i praktičan i moderan, ostavljajući vam slobodu da uživate u pristupačnom i dugotrajnom korišćenju pametnog telefona.

Sloboda da radite više

Pored baterije velikog kapaciteta od 4.100 mAh, LTPS LCD HD ekran dijagonale 5 inča nudi sjajno i iskustvo oštrog prikaza dok troši manje energije. Nokia 2 pruža slobodu da se u potpunosti prepustite  zabavi - od HD video zapisa i oštrih, jasnih fotografija do omiljenih pesama, društvenih medija i web pretraživanja - bez brige o tome da li će se baterija isprazniti.

Sa zadnjom kamerom od osam megapiksela, automatskom detekcijom scene i automatskim fokusom, Nokia 2 vam svaki put obezbeđuje kvalitetne fotografije. Pomoću prednje kamere od pet megapiksela možete snimiti željeni trenutak oko sebe ili samo sebe, iz bilo kog ugla. Uvek ćete imati dodatni kapacitet, koji vam je potreban za uspomene koje snimate na memorijske kartice ili memoriju u oblaku - sa neograničenim postavljanjem fotografija i video snimaka na Google Photos (podržane su microSD kartice kapaciteta do 128 GB).

Uvek čist, bezbedan i ažuriran Android

Nokia telefoni uvek nude čist, siguran i najnoviji Android, sa funkcijama poput Google asistenta i to bez ikakve instalacije. Sa preinstaliranim Android Nougat ili Android Oreo sistemom, Nokia 2 će dobijati mesečne bezbednosne zakrpe, tako da možete biti sigurni da je vaš pametni telefon bezbedan i ažuriran.

Dostupnost i cena

Nokia 2 će biti dostupna uz prosečnu globalnu maloprodajnu cenu od 99 evra i u Srbiji uskoro, o čemu će kompanija HMD Global korisnike obavestiti u trenutku dolaska na tržište.

Nokia 2 specifikacije:

- Mreža: LTE Cat. 4, 150 Mbps DL / 50 Mbps UL, VoLTE, Video poziv, VoWiFi
- CPU: Qualcomm Snapdragon 212, quad Core-A7 1.3 GHz, Adreno 304 GPU
- OS: Android Nougat (nadograđen će biti na Oreo)
- RAM: 1 GB DDR3
- Memorija: 8 GB e-MMC (do 128 GB uz microSD)
- Ekran: 5.0 inča HD 1.280 x 720 LTPS LCD, In-Cell Touch, Corning Gorilla Glass 3
- Kamerazadnja: 8 MPx auto fokus, LED blic
- Kameraprednja: 5 MPx fiksiran fokus, osvetljenje ekrana kao blic
- Veze: 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS / A-GPS / GLONASS / Beidou, FM radio / (RDS), micro USB (USB 2.0), 3.5 mm audio jack
- Senzori: Ambient light, Proximity, Accelerometer (G-sensor), E-compass
- Baterija: 4.100 mAh, neizmenjiva
- SIM: 2 Nano-SIM + 1 uSD slot (Dual SIM) / Nano-SIM + 1 uSD slot (Single SIM)
- Dimenzije: 143 x 71 x 9.3 mm
- Cena: 99 evra (preporučena).

Nokia 2 🔋🔋
Izvor: Nokia Mobile.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS