Saga o Dejtonu, višak radnika, urbana Banjaluka

Autor:

U Mondo brifingu jutros možete pronaći i originalnu verziju Dejtonskog sporazuma. Možda...

Saga o Dejtonu, višak radnika, urbana Banjaluka Foto: Mondo.ba

Sinoć je na Palama uhapšen Željko Kuntoš, koji je nekada bio član obezbjeđenja nekadašnjeg predsjednika NSRS, Dragana Kalinića. Kod Kuntoša je, kako je objavila Policija RS, pronađen originalan primjerak Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je parafiran mir u BiH.

Za sad se ne zna otkud ''Dejton'' kod Kuntoša, niti je razjašnjeno koja verzija je pronađena.
Pratite ovu sagu na Mondu jer je sasvim izvjesno da ćemo još mnogo toga zanimljivog čuti do kraja dana.

Bogdanić: Ima viškova, ali nema otpuštanja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je u domovima zdravlja u Srpskoj mnogo radnika viška, ali da neće biti otpuštanja.

Bogdanić je za "Glas Srpske" naveo da Vlada ne želi nikoga da ostavi bez posla, ali da neće ni zapošljavati radnike tamo gdje to nije potrebno.On je istakao da je najveći višak radnika u domovima zdravlja, koji su mahom u malim sredinama, a gdje su rukovodioci tih zdravstvenih ustanova zapošljavali preko mjere.

Poplave: Isplaćeno 300 od 810 miliona evra

BiH je od obećanih 810 miliona evra donacija i povoljnih kredita na briselskoj konferenciji za sanaciju štete od katastrofalnih poplava 2014. godine do sada isplaćeno 300 miliona evra, od čega se na grantove odnosi 90 miliona, pokazuju podaci Ministarstva finansija i trezora BiH.

Najveći pojedinačni donator je Evropska unija, koja je, prema podacima koje su nam poslali iz Delegacije EU, pomogla sa oko sto miliona evra grantova, od kojih se dio od oko 44 miliona evra odnosi na sredstva sa briselske konferencije.

Banjaluka: Zabrana gradnje u centru?

U Gradskoj upravi razmatraju ideju da u užem jezgru grada, odnosno u područjima koja se ne smiju narušiti postave ograničenja ili čak zabrane nove gradnje dok se ne donesu trajna urbanistička rješenja, piše EuroBlic.

Gradski arhitekta Ivan Rašković koji predsjedava Savjetom za izradu urbanističkog plana smatra da treba da se zaustavi jedna negativna tendencija i da Banjaluka nastavi da bude grad zelenila, obnovi industrijske potencijale i druge segmente kako bi nosio naziv grada udobnog za život.

Tagovi:

Ostale vijesti