• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kvalifikacije za SP: Vujošević okuplja "zmajeve"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Duško Vujošević, selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je danas skraćeni spisak igrača za kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

BiH će meč prvog kola igrati protiv Rusije 24. novembra od 18.45 sati u sarajevskoj dvorani "Mirza Delibašić". Tri dana kasnije biće gost Francuske, u utakmici koja će se od 20.45 časova igrati u Rouenu.

"Stručni štab izražava žaljenje zbog povrede standardnog bh. reprezentativca Nedima Buze, na koga se ozbiljno računalo u nastupajućim kvalifikacijama. Buzi želimo brz oporavak i očekujemo ga u februaru mjesecu naredne godine, za kada je zakazan nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo",saopšteno je iz Košarkaškog saveza BiH (KS BiH).

Na spisku se našlo 16 košarkaša, a to su:Amar Gegić (Bajern), Nemanja Gordić (Budućnost), Sani Čampara (MoraBank Andora), Džanan Musa (Cedevita), Adi Zahiragić (Kakanj), Edin Atić (AEK), Almir Hasandić (Sloboda), Adin Vrabac (Iberostar Tenerife), Nedžad Muratović (Sloboda), Milan Milošević (Promiteas Patra), Aleksandar Lazić (Mega Bemax), Obrad Tomić (Partizan), Elmedin Kikanović (Monako), Markus Lončar (Široki), Andrija Stipanović (Cedevita) i Emir Sulejmanović (Montekit Fuenlabrada).

Košarkaši BiH u kvalifikacijama za SP po dvokružnom bod sistemu, osim sa Rusijom i Francuskom, igrat će u grupi i sa Belgijom. Prve tri reprezentacije plasirat će se u drugi krug kvalifikacija, kada će se oformiti četiri grupe sa po šest selekcija (iz prve faze kvalifikacija prenosit će se bodovi). Iz četiri grupe finalnog kruga kvalifikacija po tri prvoplasirana nacionalna tima plasirat će se na planetarni šampionat koji će igrati 2019. godine u Kini.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

rossi

Koliko dobija da zove ova dva indijanca iz Slobode i Zahiragica?? Dok mu MVP lige nije ni na sirem spisku...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC