• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dozet za MONDO: Samo Zvezda i Igokea

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Milan Dozet za MONDO govorio o ABA ligi, Igokei, Crvenoj zvezdi, životu poslije košarke.

 Milan Dozet košarkaš Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Milan Dozet prvi je, i za sada jedini košarkaš čiji je dres Igokea "penzionisala".

Nakon što je završio karijeru kao kapiten u šampionu BiH, Uprava Igokee odlučila je da se na taj način odluži dugogodišnjem kapitenu. Dres Milana Dozeta sa brojem 6 dignut je pod svodove dvorane u Laktašima prije meča sa Crvenom zvezdom 2016. godine

Dozet je ponovo u Laktašima bio i gledao meč Igokee protiv FMP-a. Za MONDO je prokomentarisao kako se vratiti i pored terena gledati utakmice.

"Velika je to čast za mene. Zašto je samo moj dres gore to je pitanje za druge ljude. Mislim da je u Igokei bilo puno odličnih košarkaša, koji su izgarali i dali puno za ovaj klub i nadam se da će i njihovi dresovi da se nađu gore kad dođe vrijeme za to“, rekao nam je Dozet i dodao kako je lijepo ponovo biti na mjestu gdje je ostvario najveće uspjehe.

"Ovdje je prelijepo ponovo biti. Čak sam ženi poslao poruku, kad smo djeca i ja stigli ovdje, pošto je ona ostala u Beogradu: došli smo kući. Stvarno se tako osjećam kad dođem ovdje. Četiri godine smo bili zajedno, ne samo što se tiče hale i teninga i putovanja. Uvijek mi je drago da dođem ovdje. Bio sam na otvaranju hale kada je gostovao Panatinaikos i ne mogu da vjerujem koliko je godina prošlo od toga. Vrijeme leti. Drago mi je da je Igokea postala standardan i jak član ABA lige koga svi poštuju. Drago mi je i što publika dolazi u ovolikom broju.“

...
Izvor: YouTube

Igokea ove sezone ima učinak od tri pobjede i dva poraza. Sa Dorelom Rajtom igralo se za koš više. Nakon njegovog odlaska u Bamberg u meču protiv FMP-a dobili su meč na manje poena.

"Ovo do sad je bilo, rekli bi, košarkaški dosta šareno. Bilo je utakmica za koje se mi navijači možda i nismo nadali da dobiju, a gubili su neke koje smo već vidjeli da su pobjede. Sve je to normalno. Tek je početak, traže se. Mislim da sigurno rade dobro. Iznenadila me odbrana protiv FMP-a. Što se tiče napada, tu imaju talenta i vremenom će ekipa biti sve bolja. Nadam se da će rezultati da zadovolje i Upravu i navijače.“

Izvor: Nemanja Babić/MONDO

ABA liga ove sezone čini se dosta izjednačenija, ne možemo reći kvalitetnija u odnosu na prethodne sezone. Posebno su ekipe efikasne na početku sezone. Dosta je ekipa koje su prešle preko 100 poena.

"Lijepo je to gledati navijačima, toliki broj napada. Ipak mislim da košarkaški to nije toliko kvalitetno. Možda kasnije sklapanje timova ili možda raniji ulazak u formu, ali ne u pravo vrijeme. Mislim da će to kako sezona bude odmicala leći na svoje mjesto. Iako u nekim košarkaškim krugovima pričaju kako je ABA liga slabija po imenima, mislim da će kao i svake sezone izbaciti nove igrače. Dolaze mlađi igrači, dolaze kvalitetni igrači. ABA liga drži svoj nivo i ja je stvarno pratim.“

PRATI ZVEZDU I IGOKEU

Izvor: MN PRESS

Što se tiče favorita ove sezone slaže se da se ne može kao prethodnih izdvojiti jedno ime.

"Gledajući Zvezdu mislio sam, ne da će da se prošeta, nego da će da dominira ove sezone u ABA ligi. Ali sve je ona naša sezona 2013. godine, kada smo bili prvi, uvjerila da favorita nema. Tako da mislim da je liga ujednačena i da će da presude neke sitnice. Možda neke izmjene igrača ili neke povrede, ne daj bože. Mislim da ima vremena, još se ništa ne zna. Iskreno, osim Zvezde i Igokee, ostale ekipe neću da kažem da me ne interesuju, ali ih manje pratim. Pratim bivše saigrače, koji sad igraju za druge klubove. Igokea za sada gura sasvim dobro. Nadam se da će do kraja da bude još bolje“, rekao nam je Dozet, koji je poslije igračke karijere bio angažovan da radi za jednu menadžersku agenciju, ali nije mu se svidjelo.

"Neću da kažem da sam probao. Više je to bilo u smislu da su neki igrači tražili neku moju pomoć, a s druge strane neki moji bivši treneri su tražili igrače pošto sam igrao sa velikim brojm igrača. Međutim nisam bio zadovoljan kako to funkcioniše. Nisam se pronašao tu. Radim posao koji nije vezan za košarku, ali svaki put kad uđem u salu da treniram ili gledam, mislim da je to ono što želim da radim. Ako iskoči neka prilika mislim da ću da se vratim košarci, kao trener ili nešto drugo“, završio je Dozet, koji  je igrao za Partizan, Zemun, Slogu, Crvenu zvezdu, Vojvodinu, Kijev, Panelinios, AEL, APOEL i Igokeu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC