• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjanić: Možemo opet pobijediti Barsu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Već smo jednom 'tukli' Barselonu na domaćem terenu prošle sezone i možemo to ponovo uraditi. Kada dođe vrijeme daćemo sve od sebe, želimo osvojiti šest bodova iz preostale dvije utakmice", rekao Miralem Pjanić.

Bh. fudbalski reprezentativac Miralem Pjanić smatra da njegov Juventus, koji je već jednom savladao Barselonu na domaćem terenu, može to ponovo učiniti.

"Stara dama" u utorak uveče je remizirala 1:1 u Lisabonu sa Sportingom, pa postoji opasnost da ne prođe grupnu fazu Lige šampiona ukoliko ne savlada Barsu pred svojim navijačima.

"Već smo jednom 'tukli' Barselonu na domaćem terenu prošle sezone i možemo to ponovo uraditi. Kada dođe vrijeme daćemo sve od sebe, želimo osvojiti šest bodova iz preostale dvije utakmice", rekao je Pjanić za italijanske medije i nastavio:

"Uvjeravam vas da nije lako doći u Lisabon i pobijediti sa 3:0 ili 4:0. Možda javnost potcjenjuje naše rivale, jer su Sporting i Olimpijakos dobri timovi, posebno defanzivno. Odlično se zatvore pozadi i onda idu u brze kontre, pa ako niste savršeni bićete u nevolji. To se nama dogodilo u prvom poluvremenu protiv Sportinga, ali smo u nastavku postigli veoma važan gol."

Juventus je prošle sezone u četvrtfinalu savladao Barselonu 3:0 u Torinu, a zatim odigrao 0:0 na "Kamp Nou" i prošao dalje. Kasnije je Juve stigao do finala Lige šampiona u kojem je sa 1:4 poražen od Real Madrida.

Nakon četiri odigrana kola u grupi "D" Lige šampiona Barselona je lider sa deset bodova, slijede Juventus sa sedam, Sporting sa četiri i Olimpijakos sa bodom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC