Stojković: „Zoranov brk“ značajna nagrada

„Uradili smo odličan posao“, kaže Aleksandar Stojković, glumac Narodnog pozorišta RS koji je prije nekoliko dana dobio nagradu "Zoranov brk" na festivalu "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru.

0
A- A A+
Aleksandar Stojković Piksi, NPRS Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

Nagrada „Zoranov brk“ dodjeljuje se svako veče i dobije je jedan glumac iz predstave. Stojkoviću ovo nije prvi „brk“, prošli je dobio za ulogu Mićuna u predstavi „Sinovi umiru prvi“, a ove godine njegova uloga Janka Horvata u predstavi „Sabirni centar“ oduševila je Zaječarski žiri.

„Mislim da su kolege iz ansambla predstave uradile odličan posao tako da ne bi bilo nepravedno da je bilo ko od njih dobio to priznanje“, kaže Stojković za MONDO.

Iako je svaka nagrada potvrda glumcu da dobro radi, Stojković ističe da je „Zoranov brk“ ipak malo draža.

„Samo ime nagrade daje na njenom značenju, jer je Zoran Radmilović  glumački uzor mnogima koji se bave ovim poslom. Predstava „Sabirni centar“ je urađena u koprodukciji sa Pozorištem Prijedor i mislim da je jako značajna za obe kuće“, istakao je ovaj glumac i dodao da je urađena jedna hrabra adaptacija, ali je važno da pisac Dušan Kovačević i njegova zamisao nisu iznevjereni.

"Nadamo se da će predstava imati dug repertoarski i festivalski život", rekao je Stojković na kraju našeg razgovora.

Pratite MONDO i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Ostale vijesti