• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bosna je gore, a Hercegovina dole"

Autor mondo.ba

"Koliko znam, granica između Bosne i Hercegovine uvijek je bila na Bradini. Ne mogu za sebe reći da sam Bosanac. Uvijek sam bio Hercegovac i drago mi je zbog toga, ali time ja ne dijelim državu", izjavio je trener Zrinjskog.

Trener Zrinjskog Blaž Slišković interesantno je najavio utakmicu sa Radnikom iz Bijeljine u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U posljednja tri kola, "plemići" su izgubili lidersku poziciju, ali trener Mostaraca Blaž Slišković ne smatra da je njegova ekipa u nekoj posebnoj igračkoj krizi, prenijela je agencija "Fena".

”Što se tiče same kvaliteta, mi možemo donekle biti zadovoljni igrom, i protiv Sarajeva, posebno protiv Širokog Brijega. Međutim, rezultat je izostao. Po prikazanoj igri u te dvije utakmice definitivno smo zaslužili više od dva poraza", rekao je Slišković na konferenciji za novinare uoči subotnjeg susreta sa Sembercima.

Dodao je i da možda i nije loše što se rezultatska kriza dogodila sada, a ne na proljeće kada se bude igrala Liga za šampiona kada će svaki izgubljeni bod imati puno veću težinu.

Analizirajući situaciju koja je dovela do rezultatske krize, Slišković je istakao kako se, po njegovom mišljenju, radi o padu voljnog momenta kod nekoliko ključnih igrača te umoru koji je sustigao tim koji je počeo s pripremama jako rano, već krajem juna.

Slišković je obavio niz razgovora sa svojim igračima i dodao da vjeruje kako će ih do kraja jesenskog dijela sezone uspjeti podići i vratiti tim na pobjednički put.

U sljedećih pet kola Zrinjski ima nešto povoljniji raspored (Radnik, Sloboda i Vitez kući, Krupa i Čelik u gostima), a Slišković je optimističan i najavljuje osvajanje maksimalnih 15 bodova te povratak na vrh prvenstvene tabele.

"Objektivno se možemo nadati maksimalnom učinku u tih pet utakmica. Nadam se da smo iz ovog negativnog niza izvukli neke pouke i sada to moramo pokazati na terenu".
Što se tiče Radnika, Slišković je kazao kako se radi o opasnoj ekipi koja je izašla iz rezultatske krize i sada igra jako dobro.

"Od devet mogućih bodova u zadnja tri kola osvojili su sedam i mogu biti veoma opasni za nas, pogotovo što su oni u usponu, a mi u krizi. Moramo zato pokazati karakter i u takvoj jednoj teškoj utakmici dobro se pomučiti i osvojiti tri boda”, kazao je.

Trener Zrinjskog osvrnuo se i na medijske napise posljednjih dana u kojima se najavljivala njegova smjena, što je demantirao sam klub u službenom priopćenju.

Slišković je rekao da mu je drago što je klub stao iza njega, istaknuvši kako mu ne smeta toliko što ga se pokušava smijeniti preko portala i novina, koliko mu smeta to što se u posljednje vrijeme svaka njegova izjava izvrće i pogrešno tumači.

Dodao je kako ga se sada proziva za nacionalizam zbog izjave proteklog vikenda da mu je drago što je Široki Brijeg naučio da "krade vrijeme" što nikada nije bila karakteristika timova iz Hercegovine, pa ni prijeratnog Veleža.

”Zbog toga me se sada naziva nacionalistom, da tek sada pokazujem svoje pravo lice… Koliko ja znam, granica između Bosne i Hercegovine uvijek je bila na Bradini. Ne mogu ja za sebe reći da sam Bosanac. Uvijek sam bio Hercegovac i drago mi je zbog toga, ali time ja ne dijelim državu. Blaž Slišković nikada nije bio nacionalist. Bosna i Hercegovina je jedna zemlja, ali je Bosna gore, a Hercegovina dolje. BiH poštujem, tu sam rođen i igrao sam za tu državu 1992. kada niko drugi nije htio”, poručio je Slišković.

Što se tiče smjene, dodao je kako ga nitko ne treba smjenjivati preko novina, već će sam otići kada osjeti da ekipa više nije uz njega.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC