• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić o Amerikancima: Jedan ode, drugi dođe...

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Trener Igokee otvoreno je govorio o okolnostima koje prate značajne promjene u ekipi. "Znam kroz koju sam muku prošao..."

 Dragan Bajić poslije poraza Igokee u Zadru Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Trener Igokee Dragan Bajić ispratio je prošle nedjelje Dorela Rajta u Bamberg, a dočekao Malkolma Lija. Šef struke "igosa" u hodu adaptira ekipu na promjene i priznaje da to nije jednostavno.

Poslije poraza u Zadru, on je rekao da velike kadrovske promjene veoma utiču na rad i objasnio to "vrativši film" na Rajtov dolazak krajem septembra.

"Najbolje znam koliko sam muke i patnje prošao kroz sve to. Igraču koji nije igrao godinu i po potrebno je vrijeme, bez obzira na kvalitet koji posjeduje. Igrali smo utakmice na dan-dva i trebalo je podrediti igru njemu, iz mnogo razloga", podsjetio je Bajić.

"Uz to, trebalo je raditi i na tome da ovi momci ostanu normalnih glava, da i njih sačuvam, jer sam znao da će (Rajt) otići kad-tad. A još gora situacija je sada kada je otišao, jer bi sve trebalo vratiti u normalu... Međutim, dobro smo reagovali u utakmici protiv FMP-a, kada smo odigrali jako dobar meč", dodao je on.

Igokea će dane poslije gostovanja Zadru iskoristiti za pripremu za naredni meč ABA lige, protiv Mornara u Baru, zakazan za 13. novembar. Očekuje se da tada nastupi i novajlija, Li.

"Šta je - tu je. Prije nekoliko dana je došao novi igrač, nije bio spreman da nam pomogne u Zadru, ali imamo dovoljno vremena za Mornar i nadam se da će biti u rotaciji", najavio je Bajić.

O porazu od Zadrana govorio je sa akcentom na sredinu treće dionice, kada je njegov tim ispustio prednost od deset poena.

"Ono što smo dogovarali u pripremi utakmice ispoštovali smo koliko-toliko u prvom poluvremenu i u dijelu treće četvrtine. Ostaje žal zbog tih 10 razlike, a u pripremi utakmice rekao sam da moramo ostati smireni, strpljivi, da moramo uvesti ekipu Zadra u jedan vid nervoze. To je trebalo uraditi na 10 razlike, ali tad smo pali kad je bila u pitanju organizacija napada. Imali smo dosta izgubljenih lopti i dozvolili smo da se Zadar lako vrati u utakmicu".

Bajić je govorio i o posljedicama tog preokreta.

"Tu su dobili samopouzdanje, u odnosu na moj tim koji je pao od tog momenta. Sve smo pokušali da se potom vratimo u meč, imali smo i neke šanse, ali i kroz skauting i kroz moju pripremu malo me je iznenadio taj 'spoljni' šut nekih visokih igrača Zadra, koji dosad kroz statistiku nije bio tako dobar. Međutim, ti momci su večeras pobijedili i to je možda bio jedan od najvažnijih razloga pobjede Zadra".

Zadar Igokea
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.



Trener Igokee naglasio je da sa 16 izgubljenih lopti u gostima nijedan tim ne može da se nada pobjedi.

"Trebalo bi ovo da analiziramo, da se okrenemo sljedećem meču i možemo reći da još dobro stojimo, znajući naše ambicije s kojima smo ušli u ligu. Mnogo bi nam značila ova pobjeda, ali šta je - tu je. Trebalo bi pokušati ispravljati ove greške..."

"Pokušao sam u zadnjem minutu da smanjim razliku, ako bi eventualno došlo do nekog međusobnog skora, a i da bismo naravno došli do pobjede. Nisam se predavao, s tim da sam vidio na licima svojih igrača su se već bili predali u pojedinim momentima. I prije toga", podvukao je Bajić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC