Vukelić, vakcine i TV duel dvojice sudija

Autor:

U našem brifingu pročitajte najzanimljivije teme iz jutrošnjih novina i drugih medija.

0
A- A A+
Mondo brifing Foto: Mondo/Željko Svitlica

  10 godina od smrti Milana Vukelića

Ovog novembra navršava se 10 godina od bombaškog napada u kojem je u Banjaluci ubijen Milan Vukelić, inženjer i otac četvoro djece. On je ubijen u eksploziji auto-bombe u banjalučkom naselju Starčevica, a članovi porodice u ''Blicu'' rekli da iz policije nemaju informacije u kojoj je fazi istraga o ubistvu.

''Oni zbog kojih je Milan bio privođen jer ih je navodno ugrožavao moj brat, danas su živi, zdravi i bogati, a moga brata nema'', rekla je Ljiljana Todorović, Vukelićeva sestra.

Sudije u tv duelu

Večeras će na TV1 ''koplja ukrstiti'' Branko Perić, sudija Suda BiH i Milana Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta.

Perić je, nakon što je VSTS usvojio zaključke o istragama o ratnoj prošlosti pojedinih sudija i tužilaca, prozvao Tegeltiju da trguje uticajem i da je to uradio po nalogu Milorada Dodika, predsjednika RS. Tegeltija je nakon toga pozvao Perića na tv duel, što je ovaj prihvatio.

TV duel će biti u okviru dijaloške emisije Tema TV1 sa Nikolinom Veljović.  Emisija je na programu večeras u 21h.

"Porno banda" prijavljena Tužilaštvu

Policija je prijavila Okružnom tužilaštvu u Doboju Aleksandra Vasiljevića (27) i Sašku Kovačević (21) iz Doboja, te Milu Joksimovića iz Modriče zbog sumnje da su eksplicitnim snimcima ucjenjivali fratra I. K. iz Modriče. Trojka je od katoličkog sveštenika u toku 2015. i 2016. godine naplatila 250.000 KM, a on im je navodno za ćutanje plaćao i u skupocjenoj robi, pa i svojim "audijem 4". Protiv trojke je podnesen izvještaj za krivično djelo neovlašćeno fotografisanje, tešku krađu i lažno predstavljanje, piše Glas Srpske.

- Oni su od katoličkog sveštenika naplatili ogromnu sumu da ne objave snimke na kojima se vidi da je prekršio celibat i imao seksualne odnose sa ženama. Riječ je o najmanje tri snimka sa dvije žene, koje su, po svemu sudeći, snimili osumnjičeni - rekao je izvor blizak istrazi.

Vasiljević i Kovačevićeva uhapšeni su 16. avgusta u akciji "Steroid", dok je 28. avgusta pao i Joksimović

Nestašica vakcina

Na tržištu Srpske zavladala je nestašica petovalentnih vakcina a mnogi roditelju su zabrinuti, jer ne znaju kada će cjepivo ponovo piti dostupno, piše EuroBlic.

Ovih vakcina nije bilo ni u julu a uvezene su iz Francuske taman na dan kada ih  je nestalo u domovima zdravlja. Dok je isporuka prošla atest nadležne agencije, roditelji su morali da čekaju više od tri sedmice.

Doktorka i čudotvorni lijek

Doktorka Mirela Delibegović (40), iz Tuzle, trenutno nastanjena u Aberdinu u Škotskoj iz svoje laboratorije “izbacila” je novi čudotvorni lijek, koji posle samo jednog korištenja otapa masnoću i kalcifikat iz arterija – trodameskin, pišu ''Nezavisne''.

Lijek je u fazi testiranja, a već se pokazao uspješnim kada je u pitanju liječenje dijabetesa tipa 2 i raka dojke.

Tagovi:

Ostale vijesti