• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Damir Karakaš u četvrtak u Banskom dvoru

Autor mondo.ba

U Crvenom salonu Banskog dvora u Banjaluci u četvrtak 9. novembra održaće se promocija knjige Damira Karakaša „Sjećanje šume“, sa početkom u 19 časova.

Ovo je treći događaj u nizu koji organizuje Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti „Imperativ“, nakon gostovanja Rumene Bužarovske i zajedničke promocije Marka Tomaša i Bekima Sejranovića. Sejranović će biti prisutan i ovaj put, kao moderator.

Damir Karakaš rođen je u Lici 1967, u Zagrebu je studirao agronomiju, pravo, novinarstvo, a nekoliko godina je radio i kao novinar crne hronike „Večernjeg lista“. Od 2001. godine živi u Bordou u Francuskoj, a od 2002. do 2007. u Parizu gdje se izdržava sviranjem harmonike. U romanu „Sjajno mjesto za nesreću“ opisao ovaj svoj život u Parizu, odnos Francuske prema migrantima, ali i sukobe između tih istih migranata i često nemilorsdne klanovske borbe za bolje mjesto na trgu gdje neki slikaju, neki žongliraju, a neki sviraju.

A, jednu raniju zajedničku književnu promociju sa Karakašem poznati pisac Slobodan Tišma opisuje ovako:

„On svira harmoniku, u Parizu je bio ulični svirač. Izvanredan pisac! Piše, svira, crta karikature koje objavljuju u Figarou. I kreće taj program, izlazi Damir, kreće da vozi i, sine, počinje šou u pič.. materinu! Lud čovek! Smešan lik, da crkneš! Visok, s malom glavom, u onim maskirnim vojnim pantalonama sa džepovima, sa nekim šeširom, u šarenoj košulji. A publika nakon dva minuta urla od smeha. Duhovit, priča neverovatne stvari. Onda uzme harmoniku i svira leđima. I to traje sat vremena.“

Damir Karakaš je za knjigu „Sjećanje šume“ dobio ovogodišnju književnu nagradu „Kočićevo pero“.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop