• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP: Ko zatvara sezonu i ko predvodi oktet?

Autor mondo.rs

U Londonu će se od 12. do 19. novembra održati završni turnir sezone na kojem će učestvovati najboljih osam igrača

Teniska sezona privodi se kraju. Zvaničan završetak označiće tradicionalni turnir u Londonu koji će okupiti osmoricu najboljih igrača u 2017. godini na osnovu ATP liste.

Ove godine taj spisak biće umnogome drugačiji nego prošlog novembra. Na listi će se naći samo dva igrača koja su se i prošle godine kvalifikovala za završni turnir, i to kao poslednji - Marin Čilić i Dominik Tim.

Ove godine posetioci u O2 Areni u Londonu gledaće igrače iz osam različitih zemalja - Rafaela Nadala (Španija), šestostrukog šampiona Rodžera Federera (Švajcarska), debitante Aleksandra Zvereva (Nemačka), Grigora Dimitrova (Bugarska), Davida Gofana (Belgija) i Džeka Soka (SAD), kao i prošlogodišnje učesnike Dominika Tima (Austrija) i Marina Čilića (Hrvatska).

Mesto je obezbedio i Sten Vavrinka kao sedmi na listi najboljih tenisera sveta, ali je Švajcarac zbog zdravstvenih problema ranije završio sezonu, pa je šansu u poslednjem trenutku dobio Džek Sok, koji je trijumfovao u finalu mastersa u Parizu pobedivši u finalu Filipa Krajinovića.

Oktet u Londonu trebalo bi da predvodi najbolji teniser sveta Rafael Nadal, ali je njegov nastup pod znakom pitanja zbog problema sa kolenom, zbog čega se povukao i sa mastersa u Parizu prošle nedelje.

Španac je saopštio da će doputovati u prestonicu Velike Britanije, pa će neposredno pred start turnira odlučiti da li će i nastupati.

Žreb za završni turnir sezone biće održan u sredu, a po četiri igrača nastupaće u dve grupe koje će nositi imena po legendarnim igračima Pitu Samprasu i Borisu Bekeru. Amerikanac grčkog porekla je u karijeri pet puta osvajao završni turnir sezone, dok je Nemac tri puta podizao pehar.

Novakov pad na ATP: Najniže u poslednjoj dekadi

Pre samo godinu dana na završnom turniru sezone osim Hrvata i Austrijanca igrali su i Endi Marej, Novak Đoković, Sten Vavrinka, Miloš Raonić, Kei Nišikori i Gael Monfis. Petorica od tih šest igrača zbog povreda je bilo prinuđeno da se povuče ranije ove sezone.

Marej je trijumfovao prošle sezone, pobedivši u finalu Đokovića, nakon čega je i zvanično preuzeo prvo mesto na ATP listi, prvi put u karijeri.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC