• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Starčević i Jelisavac: Krupa je favorit, ali...

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Treneri Krupe i Rudar Prijedora, Slobodan Starčević i Zlatko Jelisavac za MONDO prokomentarisali današnji žrijeb parova četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

 Kup BiH: Krupa - Rudar Prijedor, izjave Slobodan Starčević, Zlatko Jelisavac Izvor: MONDO/Samir Cacan

U utorak je u Vogošći održan žrijeb četvrtfinalnih parova Kupa BiH, koji je "spojio" izabranike Slobodana Starčevića sa prijedorskim Rudarom, drugoplasiranim timom Prve lige Republike Srpske.

"Danas smo dobili povoljniji žrijeb, s obzirom da smo mogli i mnogo gore da prođemo, ali ne smijemo se zavaravati. Rudar je u vrhu Prve lige Republike Srpske i ima dobre i talentovane igrače, pa ćemo morati da damo svoj maksimim kako bi prošli u polufinale, što bi bio najveći uspjeh u istoriji našeg kluba. A to nam i jeste cilj", rekao je Starčević.

Dvomeč između Širokog Brijega i Željezničara, koji su prošle sezone igrali finale Kupa BiH, okarakterisao je derbijem ove faze takmičenja.

"Taj par je bez sumnje 'finale prije finala'. Po mom mišljenju, Široki Brijeg je u blagoj prednosti zbog trenutne forme, ali i Željezničar ima svoje šanse. Što se tiče ostalih četvrtfinala, Sloboda je u negativnoj fazi, pa je sve moguće u dvoboju sa komšijskom Slogom. Posljednji par čine Olimpik i Zvijezda 09, ali vjerujem da 'vukovi" imaju bolju ekipu i da će proći u dalje takmičenje".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Njegov kolega sa klupe Prijedorčana Zlatko Jelisavac presrećan je ishodom žrijeba u Vogošći iako je svjestan da je Krupa veliki favorit za prolaz u polufinale.

"Mi smo prezadovoljni što smo izvukli Krupu, prvenstveno zbog blizine. Pred nama su dvije lijepe utakmice sa timom iz vrha Premijer lige BiH da vidimo gdje smo mi u ovom trenutku u odnosu na elitu bosanskohercegovačkog fudbala. Želimo da vidimo da li smo na pravom putu jer želimo da se vratimo u najviši rang", izjavioje Jelisavac.

Naravno, kao i svi niželigaši priželjkuje iznenađenje protiv favorizovanog rivala.

"Kup takmičenja uvijek imaju poseban draž i nose faktor iznenađenja, mi smo zadovoljni žrijebom i nadamo se dobrim mečevima. Nepoznanica nema jer odlično poznajemo ekipu iz Krupe na Vrbasu jer smo prošle godine igraliu Kupu Republike Srpske".

Jelisavac je očekivano derbijem proglasio dvomeč između branioca trofeja Širokog Brijega i sarajevskog Željezničara.

"To je najjači četvrtfinalni par i onaj ko prođe ima pretendenta manje za najviši plasman. Sloboda i Sloga će zbog komšijskih odnosa takođe donijeti određenu dozu rivaliteta, a meč između Olimpika i Zvijezde 09, inače ekipa iz vrha Prve lige Federacije BiH i Prve lige RS, će im poslužiti da vide gdje su u odnosu jedni na druge".

Prva utakmica četvrtfinala igra se u Prijedoru 22. novembra, dok je revanš sedam dana kasnije na stadionu u "banjalučkom predgrađu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC