• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rumunima se ne piše dobro, NAJJAČI tim "delfina"

Autor mondo.rs

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio tim koji će se 14. novembra suprotstaviti Rumuniji u Zrenjaninu u 1. kolu Svetske lige.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović   Na spisku je sastav koji je na Svetskom prvenstvu u Budimpešti osvojio bronzu sa jednom izmenom - umesto lakše povređenog Stefana Mitrovića igraće Strahinja Rašović.

Na spisku su: golmani Gojko Pijetlović i Branislav Mitrović, potom Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović i Strahinja Rašović.

Zanimljivo, reč je o najjačem mogućem sastavu, što je mimo "običaja" rada Dejana Savića, koji u Svetskoj ligi voli da igra sa podmlađenim sastavom, da pruži šansu mlađima.

SVI TROFEJI U SVETSKOJ LIGI

Beograd 2005, Atina 2006, Berlin 2007, Đenova 2008, Niš 2010, Firenca 2011, Čeljabinsk 2013, Dubai 2014, Bergamo 2015, Huejdžou 2016. i Ruza 2017.

 Otkud ovakva odluka?

"Želimo da igramo sa jakim sastavom jer još uvek nije poznat domaćin takmičenja pa je moguće da i najbolji drugoplasirani sastav bude učesnik završnog turnira. Znamo Rumuniju, nama je najvažnije da se okupiomo, prvi put posle avgusta, odradimo dobro i treninge i utakmicu", obrazložio je Dejan Savić.

Ekipa će se okupiti dan pre utakmice kada će trenirati u bazenu Zavoda za sport u Košutnjaku. U Zrenjanin se putuje na dan utakmice.

U ovoj grupi je Crna Gora sa kojom Srbija igra 12. decembra kao domaćin. Potom, 13. februara Srbija igra u Rumuniji, a takmičenje u grupi se završava igranjem utakmice u Crnoj Gori 20. marta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC