• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISTORIJSKI SELFI: I Pike nasmejan (FOTO)

Autor mondo.rs

Serhio Ramos okupio sve reprezentativce Španije za selfi. I Katalonac Đerar Pike pozirao nasmejan. Ali, nije samo to interesantno na fotografiji. Da li ćemo ih gledati u ovom sastavu na Mundijalu u Rusiji?

Španija prolazi kroz veliku krizu zbog namere Katalonije da se otcepi. Vlast u Madridu suspendovala je sve akte nezavisnosti i naložila privođenja katalonskih lidera koji su proglasili nezavisnost.

Kako će kriza biti rešena, teško je reći, pogotovo što se Katalonija ne smiruje i svakog dana se organizuju masovni protesti zbog odluka Vlade Španije.

U takvom ambijentu, španska fudbalska reprezentacija, koja je obezbedila plasman na Mundijal naredne godine u Rusiji, okupila se pred prijateljsku utakmicu sa Kostarikom i domaćinom predstojećeg turnira - Rusijom. Na okupljanju i fudbaleri Barselone, među kojima i Đerar Pike, jedan od glasnijih zagovornika nezavisnosti Katalonije.

FOTOGRAFIJE

Pike je bio izviždan prilikom nedavnog okupljanja reprezentacije Španije, neposredno pred odluku katalonskih lidera da proglase nezavisnost najbogatijeg regiona Španije.

Kada se Pike pojavio na tom ranijem treningu Španije, pred poslednje dve kvalifikacione utakmice,sačekale su ga uvrede navijača i mnogo pogrdnih parola. Zbog svega toga trening "furije" je trajao samo 23 minuta, a Pikea je policija morala da isprati do svlačionice.

Prethodno je glasao na referendumu za nezavisnost Katalonije, koji je Vlada Španije proglasila nezakonitim.

O DRESOVIMA...

Ono što je pojedinima upalo u oči, to je i dizajn dresova u kojima bi Španci trebalo da iggraju na Svetskom prvenstvu. Boje na dresu podsećaju na Republikansku zastavu iz 30-ih godina prošlog veka (od 1931. do 1939. godine), kada je na vlast došao ozloglašeni general Francisko Franko.

"U Frankovoj eri nismo mogli da branimo svoje ideje. Jesam Katalonac, tako se i osećam i veoma sam ponosan na svoj narod i na njegovo ponašanje u poslednjih sedam godina", izjavio je defanzivac Barselone nakon što je glasao. 

A to je bilo baš neposredno pred okupljanje reprezentacije Španije, na koje je pozvan. Tada je dao komentar i tu okolnost:

"Iskreno, mislim da mogu da se pridružim reprezentaciji, jer sam uveren da postoje hiljade ljudi koji se ne slažu sa onim što se dogodilo (u Kataloniji, brutalna policijska akcija, prim. aut.). Takođe, mogu da poručim i da ću se povući i napustiti reprezentaciju pre 2018. ako neko u savezu misli da sam problem ili neprijatnost za tim", rekao je Pike, osvajač Svetskog prvenstva sa "La Rohom".

Nakon nereda u Kataloniji i brutalne policijske akcije prema onima koji su nameravali da glasaju na referendumu, Pike je izjavio da razmišlja o povlačenju iz nacionalnog tima. Ali, nije se povukao. Ponovo je u nacionalnom timu.

Serhio Ramos, defanzivac Real Madrida i politički protivnik Pikea, posle incidenta na treningu španske reprezentacije, rekao je da ga to nije iznenadilo i prokomentarisao da bi "Pike ubuduće trebalo pametnije da se ponaša", ali i da će mu tim pružiti podršku.

Odnos Ramosa i Pikea je, blago rečeno, čudan. Kada su u dresovima Real Madrida, odnosno Barselone, njih dvojica su neprijatelji. U reprezentaciji su veliki drugari, a nedavno je objavljeno i da planiraju da pokrenu zajednički biznis.

Španski fudbaleri ponovo su se okupili u sredu, za prijateljske utakmice protiv Kostarike i Rusije, a Ramos je bio zadužen za timski duh. Okupio je sve reprezentativce i napravio selfi. Uočićete da je Pike nasmejan.

Selektor španske reprezentacije Hulen Lopetegi ukazao je na to da će mnogi od momaka koji su se okupili pred prijateljske utakmice biti u Rusiji, ali je i poručio da nikome nije zagarantovano mesto u timu.

"Lagao bih vas kad bih vam rekao da u glavi imam iskristalisana imena svih 23 fudbalera koje ću voditi u Rusiju", dodao je 51-godišnji selektor.

Nije se izjasnio ni o napadačima (ili o prvom napadaču):

"Morata je odlična 'devetka' i srećni smo što ga imamo. I Rodrigo je takođe, kao i Aspas. I Dijego Kosta će biti, kad nam se pridruži. Kada dođe vreme, odlučićemo ko će biti napadač na našoj prvoj utakmici. Moguće je da na drugoj utakmici neće biti taj isti napadač. Svi oni su moguće opcije".

Lopetegi kaže i da nikad nije rano početi pripreme za veliki turnir kakav je Mundijal.

"Već sada moramo da počnemo da ga osećamo i da damo sve od sebe u ove dve prijateljske utakmice. Moramo da 'betoniramo' dobre stvari i popravimo neke druge aspekte. Moramo da rastemo kao tim. Ko god želi da napravi nešto veliko na Svetskom prvenstvu, mora da ima veliki tim".

Tako razmišljaju ozbiljne reprezentacije...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC