• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Melovo laktanje Nurkića, kazna za Oklahomu (VIDEO)

Autor mondo.ba

NBA liga sankcionisala je Rasela Vestbruka, Pola Džordža i trenera Bilija Donovana iz Oklahome sa po 15.000 dolara jer su javno kritikovali sudijsko isključenje Karmela Entonija, koji je laktom udario Jusufa Nurkića.

„Tanderi“ su izgubili od Portland Trejlblejzersa (103:99) u nedjelju uveče kada je Karmelo Entoni žestoko udario laktom košarkaša iz Bosne i Hercegovine.

Sudije su najprije dosudile običnu ličnu grešku, a nakon pregledanog snimka odlučile da dosude Entoniju nesportsku grešku drugog tipa (flagrant 2), koja znači automatsko isključenje.

...
Izvor: YouTube

Trener Oklahome Bili Donovan pozvao je arbitre da pregledaju i ranije snimke na kojima je Nurkić udario Rasela Vestbruka.

"Rekao sam im da je potrebno da odluku preispitaju, a oni su rekli da nema razloga jer je taj udarac bio bez lopte. Mislio sam da su trebali da pregledaju taj detalj. Možda ne bi ništa dokazao, ali kad neko udari protivnika u lice i on padne na parket, vi morate da pozovete tajm-aut i da pregledate šta se dogodilo. Tako jedino možete biti sigurni. Ne znam zašto su pregledali drugi detalj. Možda Nurkić, ko god bio, ostao je duže da leži. Vjerovatno nisam zamolio Rasela da ostane dovoljno dugo dole da bi pregledali snimak“, rekao je Donovan.

...
Izvor: YouTube

Vestbruk je mišljenja da Oklahoma nema identičan tretman kod sudija.

"Dobio sam u lice, to nisu pregledali iako su trebali. Samo mislim da kada smo mi u pitanju ili ja, onda se ne radi isto kao kad je riječ o drugim timovima. Melo je pogodio Nurkića, a odmah su rekli: ’ Idemo to da pogledamo’. To nije pošteno“.

Džordž je uvjeren da Melo nije s nekom zlom namjerom udario Nurkića.

"Nije izgledalo ništa posebno niti je Entoni to učinio namjerno. Dobio je loptu  i ušao u kontakt, trebalo je da završi akciju ’jedan na jedan’“.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC