Nova opcija stiže milionima Android korisnika

Autor:

Google je i zvanično potvrdio da korisnicima uskoro stiže opcija o kojoj na iPhone telefonima u poslednje vreme najviše pričaju.

0
A- A A+

Nadograđena realnost, odnosno proširena realnost digitalnim objektima, statičnim ili animiranim, stići će stotinama miliona korisnika, objavio ja Google. AR (Augmented Reality), piše Android Uthority, biće na gotovo svim podržanima Android telefonima najkasnije do kraja 2018. godine. Google VR odeljenje, u sastavu kojeg su i AR aplikacije i razvoj servisa, potvrdilo je da će oko 100 miliona korisnika novijih telefona dobiti AR opcije već do kraja godine, dok će svi ostali, prema planu, istu usluge i nove servise dobiti do kraja 2018.

Google smatra da je ovo „sledeća velika stvar“ na telefonima i neće AR obezbediti samo za najjače telefone, nego i za telefone slabijeg hardvera.

Google na razvoju AR biznisa radi zajedno sa kompanijom Samsung, sa kojom ostvaruje novu ARCore misiju u okviru koje bi trebalo da budu razvijene aplikacije koje će korisnici upotrebljavati „na dnevnom nivou“. Proširena realnost će se koristiti za zabavu, naravno, ali i za ozbiljne stvari, kakve su kupovina, učenje i pomoć različite vrste.

Najbolji predstavnici AR aplikacija su Pokemon GO igra, koja smešta životinje oko vas u realan svet, kao i IKEA virtuelni katalog, koji omogućava da stavite nameštaj iz ponude direktno u svoj stan i vidite kako će se on uklopiti u vaš prostor.

Primera dobre upotrebe je zaista mnogo, a mi se nadamo da će AR zaista moći da koriste svi, ne samo privilegovani korisnici kakav je sad slučaj.

Ostale vijesti