• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić menjao, "orlovi" nastavili pobednički

Autor mondo.rs

Provera u Kini uspešna po naše fudbalere.

 Krstajić menjao, "orlovi" nastavili pobednički Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Rano je još donositi bilo kakve zaključke o timu i igri, čak i besmisleno jer se ne zna da li će Mladen Krstajić ostati selektor posle smene Slavoljuba Muslina, ali bitno je konstatovati da su naši fudbaleri nastavili uspešnim putem i posle završenih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Bez obzira na sve što se dešavalo proteklih nedelja oko promene selektora, ekipa je ostala koncentrisana i u prvoj pripremnoj utakmici za turnir u Rusiji narednog leta, savladala Kinu u Gvangžuu.

Golovima Adema Ljajića u 20. i Aleksandra Mitrovića u 69. minutu, "orlovi" su pobedili 2:0.

Vršilac dužnosti selektora, Mladen Krstajić, napravio je nekoliko promena u timu, kao i u taktici, pa su umesto dosadašnjh 3-4-3, naši fudbaleri igrali u formaciji sa četvoricom defanzivaca.

Priliku da debituje u A selekciji od prvog minuta utakmice dobio je Sergej Milinković-Savić, a od 73. i Miloš Veljković, dok je ponovo u dresu sa nacionalnim grbom zaigrao vezista Crvene zvezde, Nenad Krstičić (od 83. minuta), a solidnu minutažu dobio je Andrija Živković, koji je ubrzo po ulasku u igru (60. minut) asistirao za drugi pogodak.

Ostali igrači bili su redovni u timu tokom kvalifikacija, s tim da su se u startnoj postavi našli Duško Tošić i Nemanja Gudelj, dok u igru nije ulazio Aleksandar Kolarov, a Vladimir Stojković je mesto među stativama u drugom poluvremenu ustupio Predragu Rajkoviću. Podsetimo i na to da je Nemanja Matić dobio dozvolu da ne putuje na azijsku turneju zbog velikog broja utakmica koje ima u Mančester junajtedu, dok su Luka Milivojević, Nikola Maksimović, Matija Nastasić i golman Aleksandar Jovanović otpali sa spiska zbog povreda.

Bez obzira na sve promene, "orlovi" su bili bolji rival od selekcije koju vodi Marćelo Lipi i zasluženo pobedili. Domaćin je imao nekoliko minuta dobre igre na samom početku meča, kao i po povratku sa odmora, ali je prvo iskustvo naše odbrane, a zatim i odlične intervencije Predraga Rajkovića, uticalo na to da mreža Srbije ostane netaknuta.

Ako bismo poredili današnju partiju sa nekom od prethodnih iz kvalifkacionog ciklusa, mogli bismo da kažemo da je ekipa u ofanzivi delovala opasnije i pretila sa više strana, ali kao što smo naveli u uvodu, još je rano iznositi bilo kakve zaključke... Sačekajmo, barem, utorak i proveru protiv Južne Koreje, koja će se, za razliku od Kine, takmičiti na Mundijalu u Rusiji.

KINA: Jun Ling - Lin Peng, Hiating, Lei, Jun Min, Zeng, Peng, Đao Lin (73. Dabao), Hang Bo (67. Šen Čao), Hang Čao (46. Ksao Ži), Ju Hao.

SRBIJA: Stojković (46. Rajković) - Rukavina, Ivanović (73. Veljković), D. Tošić, Obradović - Milinković-Savić, Gudelj, Ljajić (83. Krstičić) - Tadić (84. Gaćinović), A. Mitrović (84. Prijović), Kostić (60. Živković).

Izvor: MONDO

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Od 84. minuta u igri će biti Aleksandar Prijović i Mijat Gaćinović umesto Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića.

- Na teren će i Nenad Krstičić, koji će igrati od 83. minuta umesto Adema Ljajića.

- Umesto Branislava Ivanovića od 73. minuta igraće Miloš Veljković.

GOOOL! Srbija od 69. minuta vodi 2:0 pogotkom Aleksandra Mitrovića na asistenciju Andrije Živkovića. Odlično je centrirao mladi fudbaler, a Mitrović glavom matirao golmana Kine.

gol
Izvor: YouTube


- Brz napad Kine u 68. minutu, Vu Lei je ostao sam na desnoj strani, ali je neprecizno šutirao, gađajući dalji ugao.

- Uspeli su naši fudbaleri da vrate težište igre na protivnikovu polovinu. Još nešto više od 20 minuta do kraja.

- Uzvraćaju "orlovi", u 61. minutu prvo je izblokiran šut Ljajića, a onda i Milinković-Savića. Posle kornera koji je usledio opet smo imali šansu, ali je golman domaćih odlično reagovao.

- Od 60. minuta umesto Filipa Kostića igraće Andrija Živković.

- Furiozno su Kinezi ušli u drugo poluvreme. Čak dva puta u 56. minutu mogli su do izjednačenja, ali je prvo Rajković bio na pravom mestu, a onda i Obradović odličnim uklizvanjem sprečio pogodak.

- Nova odlična prilika za Kineze u 52. minutu, ali je Rajković bio sjajan.

- Šanse na obe strane već u prvih pet minuta po povratku sa odmora. Prvo je šut Mitrovića zaustavio Jun Ling, a potom je i Rajković pravovremeno istrčao i sprečio Kineze da dođu do izjednačenja.

Drugo poluvreme počelo je izmenama u obe reprezentacije. Što se tiče našeg tima, Predrag Rajković će stajati na golu umesto Vladimira Stojkovića.

Poluvreme. Srbija zasluženo vodi, mada je moglo da bude i ubedljivije. Ukupno gledano, ne mnogo zanimljiva utakmica.

- Odličan šut glavom Aleksandra Mitrovića u 41. minutu, na centaršut Rukavine, ali je Jun Ling uspešno reagovao i odbranio.

- Nesebičan je bio Tadić u 40. minutu, želeo je da proigra Aleksandra Mitrovića iako bi možda bilo bolje da je šutirao iz pozicije u kojoj se našao...

- Dobra šansa za Kinu u 38. minutu, posle centaršuta sa desne strane i loše procene Duška Tošića, ali je Hang Bo umesto da šutira odlučio da proigra jednog od saigrača, što je iskoristio Bane Ivanović da interveniše.

- Posle uvodnog naleta domaće selekcije, naši fudbaleri uspeli su da preuzmu inicijativu i kontrolu nad utakmicom. Prošlo je pola sata od prvog sudijskog zvižduka.

GOOOL! Srbija vodi 1:0 od 20. minuta pogotkom Adema Ljajića. Posle centaršuta Kostića sa leve strane, dva puta su blokirani pokušaji Tadića, ali je onda lopta došla do Ljajića, koji je uspeo da joj nađe put do mreže.

gol
Izvor: YouTube



- Još jedan šut naših fudbalera u okvir gola. Sergej Milinković-Savić je zapretio u 19. minutu sa velik udaljenosti, ali je na visini zadatka bio golman domaće selekcije.

- Solidan šut Ljajića u 12. minutu, ali pravo u golmana Jun Linga.

- Umalo da "orlovi" povedu u 10. minutu. Kostić se odlično snašao na levoj strani i poslao loptu u kazneni prostor Kine, gde je natrčao Tadić, ali njegov šut iz prve nije bio dovoljno precizan.

- Domaćin je dosta ofanzivno ušao u utakmicu. Kineski fudbaleri od početka vrše pritisak na naše igrače, a prvi su imali i šansu. U 2. minutu je Hang Čao mogao ozbiljno da zapreti Stojkoviću da je bolje primio loptu.

- Tribine stadiona u Gvangžuu, koji je kapaciteta 60.000, deluju prilično prazno. Tek par hiljada gledalaca došlo je da posmatra ovu utakmicu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC