• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel: Izviđač je favorit, to nam odgovara

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel u subotu gostuju u Ljubuškom (19.00) ekipi Izviđača u derbiju sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Rukomet (PL BiH, 7. kolo): Izviđač - Borac m:tel, najava, Bojan Unčanin, Duško Hercegovac Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Crveno-plavi, ali i popularni "skauti", dosad nisu izgubili meč u šampionatu BiH i sigurno je dvoboj u Ljubuškom derbi ne samo kola, već i cijele polusezone.

Iz ljubuškog tabora nemaju nikakve dileme kad je u pitanju pobjednik predstojećeg dvoboja, ali trener Banjalučana Bojan Unčanin je mnogo oprezniji i umjereniji u izjavama pred utakmicu.

"Derbi je i po tabeli i po renomeu klubova. Sastaju se dvije neporažene ekipe, s tim da mi imamo meč manje, ali mi to nismo shvatili kao najvažniju utakmicu u prvenstvu. Spremali smo se kao i za svaki drugi dvoboj. Pobjeda nam donosi mnogo, ali i ako bude poraz, nastavićemo dalje jer ništa nije gotovo s obzirom da je tek trećina prvenstva odigrana", rekao je Unčanin.

Prema njegovim riječima, Banjalučane očekuje još mnogo teških i važnih utakmica, ali je i dodao da će njegov tim u Ljubuškom dati maksimum.

"Vjerujem da smo spremni, dobro smo trenirali što je i najbitnije. Izviđač je jako nezgodan domaćin, koliko pamtim, nije poražen tri godine i biće teško donijeti bodove iz Ljubuškog. Pokušaćemo, naravno, momci psihički i fizički mogu da odgovore izazovu. Uz malo povoljnih okolonosti, ako meč krene u dobrom smjeru, onda je sve otvoreno. Izviđač se dobro uigrao u dosadašnjem dijelu i smatra da je favorit što nama trenutno odgovara. Mi ćemo šansu potražiti iz drugog plana i da ćemo ostvariti dobar rezultat u Ljubuškom".

Unčanin ima malih problema sa igračkim kadrom s obzirom da ne može da računa na Nemanju Bezbradicu, koji je izgubljen do kraja sezone, Marko Komnenović je u "autu" takođe na duže vrijeme, ali i na Armina Marića, lijevog beka, zbog lakše povrede.

"Marić se povrijedio protiv Kaknja, u pitanju je zadnja loža, Komnenović takođe nije u procesu duže vremena, kao i Beubradica. Operisan je prije dva dana i sada mu predstoji period oporavka. Ostali su tu".

Ljubušaci od ove sezone imaju novog trenera Silvija Ivandiju, koji je "zanat" pekao u Zagrebu...

"Ivandija je poznat u rukometnim krugovima, donio je nešto novo... Igraju za nijansu sporiji rukomet, ali vjerujem da su unaprijedili odbranu i iz nje traže lagane pogotke. U Derventi su primili samo 16 golova, ali ni ne daju mnogo, kao ranije. Normalno je da novi trener ima drugačiju viziju. Smatram da smo mi i Izviđač jedine profesionalne ekipe u BiH".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Zamjenik kapitena crveno-plavih Duško Hercegovac svjestan je težine zadatka, ali je naglasio da Borac uvijek ide na pobjedu gdje god da igra.

"S obzirom da nemamo poraza, ni oni ni mi, to dovoljno govori da su Borac i Izviđač najbolje ekipe u BiH. To se uostalom znalo i prije početka šampionata. Spremni smo, iako me malo brine rotacija jer nam je Marić dosta značio, ali idemo na pobjedu. Gdje god Borac ide, ide po bodove. Nadam se najboljem i uvjeren sam da možemo napraviti dobar posao u Ljubuškom".

PREMIJER LIGA BiH, SEDMO KOLO

Subota

Kakanj - Maglaj
Bosna Visoko - Derventa
Sloga - Bosna Sarajevo
Konjuh - Goražde
Slavija - Zrinjski
Izviđač - Borac m:tel

TABELA: Izviđač 18, Borac m:tel (-1) 15, Vogošća 15, Konjuh (-1) 9, Maglaj (-1) 9, Bosna Visoko (-1) 6, Zrinjski (-1) 6, Sloga (-1) 6, Goražde 6, Slavija 6, Derventa 4, Kakanj 4, Bosna Sarajevo 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC