• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometni "rat" na relaciji Visoko - Goražde

Autor mondo.ba

Pročitajte saopštenje Rukometnog kluba Bosna iz Visokog.

Goražde i Bosna iz Visokog odigrali su proteklog vikenda meč šestog kola rukometne Premijer lige BiH, u kojem je domaćin upisao minimalan trijumf rezultatom 26:25.

Ipak, nakon ovog susreta iz tabora oba kluba pojavile su se "otrovne strelice". Jedni druge su optuživali za nesportsko ponašanje i reagovanja koja nemaju veze s rukometom, nakon čega su uslijedila saopštenja sa obje strane.

Saopštenje pristiglo na našu adresu prenosimo u cjelini:

"USTAŠA"

Iz redova Goražda takođe su reagovali saopštenjem poslije utakmice nakon što je trener Bosne Dragan Zovko izjavio da je "jadno sve ono što se dešavalo u Goraždu", dodajući da su ga nazivali "ustašom", oštro demantujući da je bilo vrijeđanja na nacionalnoj osnovi.

"Iako nam nije bila namjera upuštati se u rasprave sa kolegama iz Goražda i ratovati saopštenjima, osjećamo se dužnim da zaštitimo ime i ugled svog kluba, kao i da zaštitimo našeg trenera gospodina Zovku od linča, koji je počeo još tokom meča u Goraždu.

Prije svega, cijeneći i vašu tradiciju, naš klub slavi 63 godine postojanja, te sada nosi ime RK Bosna Centrotrans iz Visokog, a ne RK Visoko. Bilo bi lijepo da ste pročitali saopštenje prije nego što ste ga poslali u medije ili da ste bar pogledali zapisnik sa posljednje utakmice ili možda potražili naše ime na internetu.

Što se tiče napada na gospodina Dragana Zovku, koji očito gospoda iz i oko MRK Goražde smisleno rade, poručujemo im da gospodin Zovko nije neko ko bi namjenski reagovao na nacionalističke izjave, niti je neko ko je opterećen time da broji krvna zrnca, ali one riječi koje su njemu upućene na utakmici u Goraždu su ispod svakog nivoa kulture.

Komentarisanje visine plate našeg trenera gospode iz MRK Goražde takođe je ispod svakog nivoa i upoređivati nečiju platu sa budžetom jednog kluba je dobar pokušaj gospode iz MRK Goražde da budu humoristični. Izmišljanje izjava i komentara pomoćnog trenera gospodina Edhema Sirće (nisu se iz MRK Goražde udostojili ni da napišu ime proslavljenog reprezentativca i jednog od najboljih igrača domaćeg šampionata u postratnom periodu u BiH) još jedan su dokaz vaše želje da sramotna dešavanja na tribinama u Goraždu i pored klupe naše ekipe sakrijete od očiju javnosti.

Spominje gospoda iz Goražda i neki nemir u ekipi i da to nije njihov problem. Naravno da nije, ali nije ni naš jer to nema veze s našom ekipom. I da, kojim slučajem ima, to ne bismo iskaljivali na vama niti bismo vas gospodo iz MRK Goražde uzimali kao krivca. Možda smo nekom trn u oku što se RK Bosna Centrotrans diže iz pepela, ali nećete uspjeti da spustite euforiju u rukometnom gradu, koji je pretprošle sezone ostao bez Premijer lige, samo zato što nije imao čelnike u Savezu.

To što MRK Goražde medijsku popularnost pokušava da stekne preko naših leđa, preporučujemo im da ima boljih načina od ovoga. Preporučujemo i Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine, kao i delegatima na utakmicama da paze na sigurnost gostujućih igrača na svakom meču.

I ne znamo je li slučajno ili namjerno, ali čelnici MRK Goražde u svom saopštenju izbjegli su prokomentarisati oštećeno auto našeg golmana Mirnesa Grče. Možda zato što znaju ko je počinilac toga ili se prave ludi. Ako im treba uputstvo kako se igrač iz vašeg grada dočekuje, kada nastupa za drugi tim, poslaćemo vam svjež snimak sa utakmice protiv Konjuha, za koji je branio Visočanin Enes Sirčo.

Možemo ovog trena obećati da ćemo sportski i prijateljski dočekati MRK Goražde, jer su u Visoko svi dobrodošli i niko se neće osjećati neugodno, niti će mu biti ugrožena sigurnost", navodi se u saopštenju Upravnog odbora RK Bosna Centrotrans iz Visokog.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC