Ukinut Windows Media Player (i kako ga vratiti)

Autor:

Nakon novog Windows 10 ažuriranja Microsoft je tiho sklonio Windows Media Player. Evo kako da ga vratite za nekoliko minuta!

0
A- A A+

Iako ovakve stvari ne radi tako često kao Google, čini se da je i Microsoft usvojio politiku ukidanja starih popularnih funkcija.

Nakon što se to dogodilo s Microsoft Live Essentials-om i popularnim Paint-om, s izlaskom jesenje nadogradnje novog Windows 10 operativnog sistema, Windows Media Player pao je u drugi plan.

Ipak, ova funkcija nije nestala zauvek, barem ne za sada, a do nje možete doći tako što ćete otvoriti Podešavanja (Settings), odabrati prvo opciju Apps, pa Apps and features (morate biti Administrator sistema za ovo), kliknuti na Manage optional features, zatim i Add a feature, pronaći Windows Media Player i instalirati ga.

Ukoliko u poslednjem koraku ne vidite Windows Media Player na listi, potražite ga u prethodnom koraku (Add a feature), moguće je da je i na toj listi kod nekih korisnika.

Sam proces će trajati nekoliko minuta, ali ćete nakon toga ikonicu WMP-a pronaći u početnom meniju, kao i pre ažuriranja. Naravno, Windows Media Player neće nedostajati svima, jer tu je mnogo bolji VLC, zaključuje Tehnopolis.

Podsećamo vas da imate još vrlo malo vremena da pređete sa Windows 7 ili Windows 8/8.1 operativnih sistema na Windows 10 besplatno, a kako to da uradite - pročitajte ovde!

Ako već imate Windows 10 i želite odmah da izvršite nadogradnju na novi Fall Creators Update - to smo vam opisali na posebnom linku!

Ostale vijesti