• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nurkić odličan, Blejzersi opet bez pobjede (VIDEO)

Autor mondo.ba

Jusuf Nurkić je odigrao odličnu utakmicu i bio najefikasniji u svojoj ekipi, ali je Portland drugi put u nizu poražen na svom parketu. Mirza Teletović nije nastupio u pobjedi Milvokija u San Antoniju. Pobjeda Oklahome.

Blejzersi su u posljednjih 30 sekundi utakmice "dvojkom" Mekaluma ušli sa jednim poenom zaostatka, ali do kraja susreta poene je postizao samo Deanđelo Rasel i tako odveo svoje Netse do pete pobjede u sezoni.

Jusuf Nurkić je odigrao odličnu utakmicu i za 25 minuta na terenu zabilježio 21 poen, pet skokova i jednu asistenciju.

.
Izvor: YouTube

Mirza Teletović se nije "skidao" u pobjedi Milvoki Baksa za koje je debitovao Erik Bledso, odlični kombo bek je postigao 13 poena, imao sedam asistencija i četiri skoka. Ipak, zvijezda u redovima Baksa je opet bio Janis Adetokunbo koji je imao "dabl-dabl" sa 28 poena i 12 skokova.

U ekipi iz Teksasa najbolji je bio Lamarkus Oldridž sa 20 poena i 12 uhvaćenih lopti, dok je već legendarni Manu Đinobili postigao 18 poena.

.
Izvor: YouTube

Derbi utakmica je odigrana u Oklahomi gdje je Tander ugostio Kliperse i na krilima 42 poena Pola Džordža prekinuo niz od četiri vezana poraza. U ekipi iz Los Anđelesa najbolji je bio Lu Vilijams sa 35 poena.

.
Izvor: YouTube

Boston Seltiksi su došli do jedanaeste pobjede u nizu, a slavlje Seltiksa dobija na značaju kada se zna da su igrali bez Gordona Hejvorda i Ala Horforda, dok je Kajri Irving zbog povrede ranije napustio parket. On je dobio žestok udarac u nos i nije mogao da nastavi meč, a udario ga je laktom saigrač Aron Bejns.

.
Izvor: YouTube


Detroit Pistonsi su bili bolji od Atlante i tako došli do omjera od 9 pobjeda i 3 poraza, što im je najbolji start od 2005. godine. Boban Marjanović nije ulazio u igru.

.
Izvor: YouTube

Orlando je pobijedio Finiks na gostovanju zahvaljujući odličnoj partiji Nikole Vučevića koji je upisao 19 poena, sedam skokova i dvije asistencije.

.
Izvor: YouTube

REZULTATI:

Detroit - Atlanta 111:104

Boston - Šarlot 90:87

Čikago - Indijana 87:105

Oklahoma - LA Klipers 120:111

Finiks - Orlando 112:128

San Antonio - Milvoki 87:94

Juta - Majami 74:84

Portland - Bruklin 97:101

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC