Građani silom upali u banku u Sarajevu

Autor:

Članovi Udruženja "Švajcarac" danas su se okupili ispred poslovnice "Addiko" banke u sarajevskoj ulici Ferhadija nakon čega su silom ušli u banku.

0
A- A A+

 Iz Addiko banke ističu da je okupljanje bilo nezakonito i da žale zbog dešavanja.

"Nezakonito okupljanje članova Udruženja "Švajcarac" ispred poslovnice "Addiko" banke u Ferhadiji eskaliralo je primjenom sile pojedinih članova Udruženja prema zaštitarima i osoblju banke. Nekoliko članova Udruženja blokiralo je zaštitare i nasilno ušlo u poslovnicu banke, nanoseći materijalnu štetu. Prilikom nasilnog ulaska u poslovnicu jedna od članica udruženja je pala te je zatražila medicinsku pomoć, koja joj je i pružena", kazali su iz banke, a prenosi Klix.

Dodaju da su u toku istražne radnje policije te da je poslovnica zbog incidenta zatvorena.

"Odgovornost za ova dešavanja snosi prije svega predsjednik UKK 'Švajcarac' Kemal Duraković koji manipuliše i zloupotrebljava članove ovog Udruženja kako bi ostvario svoje privatne interese. 'Addiko bank d.d.' koja je naslijedila pitanje kredita s klauzulom u CHF od samog početka rada nudi rješenja za ovo pitanje. Rezultat toga je da od otprilike 12.000 kredita ukupno odobrenih u BiH, danas ima nešto više od 700 aktivnih kredita u 'Addiko Bank dd Sarajevo"", tvrde iz "Addiko" banke.

Tagovi:

Ostale vijesti