Da li ste spremni za dete?

Autor:

Teorija se uvek razlikuje od prakse, tako da zapravo ne znate da li ste spremni sve dok ne dođe taj trenutak. Ali, možda ipak nije loše da znate šta kažu mame - šta treba da znate da biste bili spremni(ji).

0
A- A A+

Mame su sastavile nekoliko atributa za koje smatraju da žene treba da ih poseduju pre nego što na svet donesu bebu.

Od spremnosti da sreću svog deteta stavite ispred sopstvene sreće, preko strpljenja potrebnog da desetinama puta odogovorite na isto pitanje koje će vam mališani postavljati, evo još treba da imate da biste bili spremni za dete.

Najveći broj majki smatra da je najvažnije da budete spremni da uvek budete tu kada ste detetu potrebni.

Dve trećine roditelja smatra veoma važnim strpljenje jer će vas dete desetinama i stotinama puta pitati isto pitanje, a takođe je važno da budete spremni na svakodnevno kuvanje, čišćenje, pranje…

Spremni ste da postanete mama ako želite i možete da stavite sreću svog deteta ispred svoje sreće, kaže 91 odsto roditelja, dok 86 odsto njih smatra da je bezuslovna ljubav prema detetu još dok je u stomaku znak da ćete biti dobar roditelj.

Mame kažu da morate da budete spremni da žrtvujete svoje vreme zarad svoje dece - bilo da ih hranite, kupate, čitate im priče pred spavanje ili se igrate nečim, sve to zahteva vreme.

One naglašavaju da roditeljstvo ima mnogo lepih, ali i ne baš prijatnih strana, te da morate da budete spremni da se suočite sa time.

Zaista je važno da detetu pružite sve što mu treba – ljubav pre svega - ali mame kažu da treba da budete spremni da se povremeno "blesavite" sa njima: na primer, da pustite muziku i da zajedno igrate.

Da li ste spremni?

Ostale vijesti