Kako da znate da li vas vara

Autor:

Evo na šta bi trebalo da obratite pažnju.

0
A- A A+

Ako ste u braku ili dužoj vezi i ne možete da se otmete utisku da osoba koju volite "švrlja", verovatno ste u pravu. Čak i ako nemate ništa za šta biste mogli da se "uhvatite", nikakav "dokaz", čak i ako je sve što imate samo sumnja koja vas izjeda, verovatno je ta sumnja opravdana. Vrlo često se dešava da potpuno nesvesno, usput, registrujemo signale koji ukazuju da nam partner radi nešto iza leđa, a onda ih "racionalizujemo", ubedimo sami sebe da nismo u pravu... I upravo je tu najveća greška.

Promene u svakodnevnim navikama

King kaže da partner koji se upusti u preljubu počinje drastično da menja svoje ponašanje, naročito u vezi sa navikama u održavanju lične higijene.

"Muškarci često naprasno počnu više da vode računa o svom izgledu, krenu u teretanu, počnu da se tuširaju ujutru pre nego što krenu na posao, ali i kad se vrate kući, idu pravo pod tuš, mnogo više pažnje posvećuju garderobi... Tako upadljiva promena izgleda i načina ponašanja često je vrlo pouzdan znak da vaš partner ima drugu", kaže King.

Mobilni odjednom ne ispušta iz ruku

Može se destiti da vidite poruke koje vam deluju čudno, recimo, prilično su intimne, a stižu od vama nepoznate osobe. Možda primetite da je partner počeo jako da vodi računa o tome da mu je telefon sve vreme na dohvat ruke, da sakriva telefon, da odjednom stavlja lozinku, ili je promenio, iako to nikad ranije nije bio problem... Da li ste ga zamolili da vam da telefon da se poslužite, a on je to odbio, iako je vaš bio na drugom kraju stana ili ste ga zaboravili na poslu?

Besni bez razloga

King kaže da ne voli da komentariše ljudsku psihologiju, pošto mu to nije struka, ali ističe da je često od klijentkinja slušao kako su njihovi partneri iznenada postali preosetljivi, kako su počeli da besne zbog sitnica.

Kad se osećaju krivima, muškarci su skloni izlivima besa, a ti izlivi besa im istovremeno daju razlog da (demonstrativno) napuste stan, odu "u šetnju", "da se izduvaju"...

Ostale vijesti