• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Na mlađima svet ostaje, tu smo da pomognemo"

Autor mondo.rs

Vaterpolo reprezentacija Srbije okupila se u gotovo najjačem mogućem sastavu pred početak takmičenja u Svetskoj ligi. Ali, pitanje je u kojem će sastavu Srbija igrati na finalnom turniru.

 "Na mlađima svet ostaje, tu smo da pomognemo" Izvor: MN PRESS

Prvi put od letošnjeg Svetskog prvenstva u Budimpešti, na kojem je Srbija osvojila bronzanu medalju, vaterpolo reprezentacija se okupila u Beogradu pred početak takmičenja u Svetskoj ligi.

Sastav, gotovo, najjači. Nedostaje samo Stefan Mitrović, umesto kojeg je pozvan Strahinja Rašović (a i on je već duže vreme član A tima).

Rumunija, prvi protivnik u borbi za plasman na finalni turnir Svetske lige, imaće u utorak u Zrenjaninu protiv sebe izuzetno snažnu Srbiju. Ne treba ni isticati ko je favorit.

Ono što je zanimljivo jeste u kojem će sastavu Srbija igrati finalni turnir Svetske lige u junu naredne godine (ako se plasira, razume se), s obzirom na to da će ovaj turnir uslediti samo desetak dana nakon završetka klupske sezone. 

"Iz ovoga što nam je selektor saopštio jutros mislim da smo mi tu u funkciji mlađih. Na kraju krajeva, na njima svet ostaje. Potrudićemo se da prikupimo što više bodova kako bismo se plasirali na finanalni turnir, što bi mlađi u junu trebalo da iskoriste i nastupe na velikoj sceni", rekao je novinarima kapiten Filip Filipović tokom treninga u bazenu na Košutnjaku.

SVI TROFEJI U SVETSKOJ LIGI

Beograd 2005, Atina 2006, Berlin 2007, Đenova 2008, Niš 2010, Firenca 2011, Čeljabinsk 2013, Dubai 2014, Bergamo 2015, Huejdžou 2016. i Ruza 2017.

Andrija Prlainović je takođe ukazao na to da je nepoznanica u kojim će sastavima igrati reprezentacije, koje se budu plasirale na završni turnir Svetske lige.

"Taj turnir ide neposredno nakon klupske sezone, manje od 10 dana, a mnogi od nas će igrati Fajnal ejt Lige šampiona. Siguran sam da će SAD i Australija ciljati Svetsku ligu i doći motivisani da urade nešto više", kaže iskusni srpski vaterpolista.

O prvom protivniku u kvalifikacijama za Svetsku ligu - Rumuniji - "delfini" kratko kažu da se sve zna.

"Iskreno, nismo se preterano ni bavili Rumunima, iskreno. To je ekipa koju smo videli minulog leta, nema tu nekih velikih promena", kaže Filipović, a Prlainović se nadovezao:

"Protivnik koji nije predstavljao probleme, verujem da tako neće biti ni sutra. Ozbiljniji protivnik će sigurno biti Crna Gora u decembru".

Selektor Dejan Savić ranije je istakao: "Želimo da igramo sa jakim sastavom jer još nije poznat domaćin takmičenja, pa je moguće da i najbolji drugoplasirani sastav bude učesnik završnog turnira. Znamo Rumuniju, nama je najvažnije da se okupimo, prvi put posle avgusta, odradimo dobro i treninge i utakmicu".

U ovoj grupi je Crna Gora sa kojom Srbija igra 12. decembra kao domaćin. Potom, 13. februara Srbija igra u Rumuniji, a takmičenje u grupi se završava igranjem utakmice u Crnoj Gori 20. marta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC