Osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva rođaka

Dragiša Cvijanović (59) iz Šipraga kod Kotor Varoša osuđen je danas u Okružnom sudu u Banjoj Luci na 14 godina zatvora zbog ubistva svog rođaka Radoslava Cvijanović (41).

0
A- A A+
Ubistvo, Kotor Varoš Foto: MONDO/Brankica Spasenić mjesto zločina

Za krivično djelo teško ubistvo dobio je 13 godina i šest mjeseci, te godinu dana za nedozvoljeno držanje oružja, a što je objedinjeno na 14 godina zatvora.

Sudsko vijeće ga je proglasilo krivim, a naglašeno je da su, prilikom odmjeravanja kazne, kao olakšavajuće okolnosti u obzir uzete činjenice da je priznao zločin i što ranije nije osuđivan. Od otežavajućih okolnosti cijenjena iskazana upornost s obzirom na to da je ispalio dva hica u žrtvu koja nije pružala otpor.

Cvijanović je na prethodnom ročištu priznao da je ubio rođaka i izrazio kajanje, a psihijatrijska vještačenja su pokazala da je u vrijeme izvršenja djela bio u "stanju jake radraženosti i smanjene uračunljivosti".

Zločin se dogodio 1. juna ove godine ispred kafe bara "Letnikovac" u Šipragama. Sukobili su se, a Dragiša je otišao kući po pištolj, pa nakon tri sata došao u "Letnikovac" i napio se. Kada je u kafić stigao i Radoslav ponovo su se posvađali, a onda izašli na put da se obračunuju. Dragiša je iza pojasa izvadio pištolj i pucao Radoslavu u desnu nadlakticu. Metak je prošao kroz ruku i grudni koš i zaustavio se u lijevoj ruci. Usljed ranjavanja Radoslav je pao na koljena,  a Dragiša mu je prišao i pucao mu još jednom u leđa

Tagovi:

Ostale vijesti