• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banetov veliki jubilej i remi Srbije

Autor mondo.rs

U prijateljskom meču između Srbije i Južne Koreje, odigranom u Ulsanu, nije bilo pobednika 1:1. Poslednji nastup "orlova" u 2017. i stoti meč Branislava Ivanovića.

Branislav Ivanović odigrao je stotu utakmicu u dresu Srbije i tako učvrstio treće mesto na večnoj listi, sa lepim šansama da u skorije vreme prestigne rekordera Dejana Stankovića (103) i drugoplasiranog Savu Miloševića (102).

Prijateljskom utakmicom i remijem protiv Južne Koreke u Ulsanu - 1:1 (0:0), reprezentacija Srbije završila je vrlo uspešnu 2017. godinu, u kojoj je posle osam godina izborila nastup na velikom takmičenju.

I Srbija i Koreja igraće na narednom Mundijalu u Rusiji.

U izjednačenom meču, u kojem su "orlovi" imali veći posed lopte, Srbija je povela preko Adema Ljajića u 59. minutu. Vrlo lepu akciju i asistenciju Sergeja Milinkovića Savića fudbaler Torina je pretvorio u vođstvo.

Ali, ono nije potrajalo...

Samo tri minuta kasnije Južna Koreja je uspela da izjednači tako što je Ko Ja Čeol savladao Marka Dmitrovića iz penala. Pogotku Koreje prethodio je navodni prekršaj Jagoša Vukovića na strelcu za domaćina.


Obe selekcije imale su po nekoliko dobrih prilika...

Prve nastupe za Srbiju protiv Južne Koreje upisali su golman Dmitrović, koji je na poluvremenu zamenio Vladimira Stojkovića, fudbaler Crvene zvezde Nemanja Radonjić i bek Radničkog iz Niša Nikola Aksentijević.

Srbiju i Koreju 1. decembra čeka žreb za Mundijal. Još nije poznato da li će "orlovi" biti u trećem ili četvrtom šeširu, dok će Koreja sigurno u četvrti.

Takođe, naš tim mora da reši i pitanje selektora., odnosno da li će Mladen Krstajić ostati na klupi Srbije ili će rukovodstvo FSS pronaći novo rešenje kao zamenu za Slavoljuba Muslina.

Šeširi i računica: Zašto navijamo za Novi Zeland!


JUŽNA KOREJA:Čo - Čoi, Jang, J. Kim, M. Kim - Kvon, Ko, Ki, Jung - Li, Son.

SRBIJA: Stojković - Rukavina, Ivanović, Vuković, Obradović - Sergej, Ljajić, Maksimović, Grujić, Živković - Prijović.


Branislav Ivanović današnjom utakmicom ulazi u "klub 100". Kapiten "orlova" odigraće 100. meč za Srbiju, a postigao je i 12 golova. 

IZ MINUTA...

89' Son "bombarduje" Dmitrovića. Dve dobre prilike za njega, ali oba puta je uspešniji bio naš golman.

82' Dmitrović brani šut Sona.

81' Ušao je i Nemanja Radonjić...

79'  Andrija Živković je imao priliku, šutirao je iz trka, sa 20-ak metara, ali nije bio precizan.

74' Sergeja menja Mijat Gaćinović.

73' Son je propustio šansu, Dmitrović je dobro reagovao i odbranio vrlo opasan udarac.

72' Ljajić je imao novu priliku, šutirao je preko gola.


GOOOL!

68'
Ivanović je završio 100. nastup za Srbiju, Miloš Veljković je sada na terenu umesto njega.

62' Vođstvo Srbije trajalo je tri minuta. Jagoš Vuković je odgurnuo Ja Čeola u šesnaestercu, a sudija je odmah pokazao penal. Čini se prestrogo... Ja Čeol je bio uspešniji od Dmitrovića.

GOOOL!


59' Prelepa akcija i gol Srbije. Strelac je Adem Ljajić! Srbija je oduzela loptu Koreji na njenoj polovini, a onda je lopta išla tečno sve do egzekutora. Asistencija se piše Sergeju Milinkoviću Saviću, a pre njega igrali su još Živković, Prijović i Rukavina.

srb
Izvor: YouTube


46' Nastavljena je utakmica. Marko Dmitrović zamenio je Vladimira Stojkovića. Novom čuvaru mreže je ovo debitantski nastup za "orlove".

Kraj prvog dela...

43' Nešto bolja Koreja u ovim trenucima... Domaćin je imao novu priliku, Son je, posle centaršuta sa leve strane, zakačio loptu, ali je Stojković spremno dočekao taj udarac i sprečio vođstvo.

30' I Vladimir Stojković je primoran da interveniše. Son je dobio duel sa Obradovićem, mada se stekao utisak da je naš igrač bio fauliran, zatim je šutirao iskosa sa desne strane, a Stojković odbio loptu u korner.

27' Srbija je bila najbliža golu do sada. Adem Ljajić je izveo slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, po sredini, a Čo Hjun Vo sjajnom paradom sprečio vođstvo "orlova".

20' I evo opasnog pokušaja... Šutirao je Sergej Milinković Savić, bio je to snažan udarac sa oko 20 metara, ali je pogodio spoljni deo mreže.

20' U Ulsanu, na stadionu na kojem su se 2002. igrale utakmice Svetskog prvenstva, nema prilika.

10' Koreja pritiska, ali se Srbija dobro brani!

5' Prva opasnost po Koreju. Adem Ljajić je izveo korner na "prvu stativu", odbrana Koreje odbila je loptu na levo krilo, gde je bio Ivan Obradović, koji je "gađao" na "drugoj stativi" Marka Grujića, ali je volej fudbalera Liverpula otišao visoko preko gola.

- Utakmica je počela...

- Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza uručio je Branislavu Ivanoviću cveće povodom stotog nastupa u dresu "orlova".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC