Ambasador BiH u Belgiji podnio ostavku

Autor:

Ambasador BiH u Belgiji Draško Aćimović podnio je ostavku na ovu dužnost zbog političke i ekonomske krize u kojoj se BiH nalazi, a koja je dovela do nepovjerenja i opšte stagnacije na koju, kako je istakao, konstantno upozoravaju iz EU.

0
A- A A+


"Nakon višemjesečnog razmišljanja, analize cjelokupne situacije, ali i činjenice da se već duže vrijeme BiH nalazi kako u političkoj, tako i u ekonomskoj krizi, želim da vas informišem da sam donio odluku da se povučem sa pozicije ambasadora BiH u Kraljevini Belgiji", naveo je Aćimović u pismu dostavljenom Predsjedništvu BiH.

On je dodao da je malo toga ostvareno i da su neke aktivnosti koje je uspio po prvi put da pokrene u korist BiH ostale nerealizovane, upravo zbog političke krize u zemlji, nepovjerenja i opšte stagnacije na koju konstantno upozoravaju iz EU, zbog čega je izostala aktivnija uloga BiH.

"Kao odgovoran čovjek, koji je uvijek nastojao da stoji iza svojih riječi i djela, odlučio sam da se povučem sa pozicije ambasadora BiH u Belgiji i aktivnije uključim u politički život u BiH. Želja mi je da se stvaranjem preduslova za dijalog i kompromis pokrenu pozitivni procesi i poboljša ekonomska situacija", poručio je Aćimović.

Ostale vijesti