Kasiljasova poruka Bofonu

Autor:

"Ne volim da te vidim takvog. Želim da te vidim kao ono što jesi, i što si još uvijek za mnoge", kao legendu, poručio Kasiljas

0
A- A A+

  Španski golman Iker Kasiljas (36) uputio je emotivnu poruku Đanluiđiju Buffonu (39), koji je sinoć u suzama okončao karijeru u dresu reprezentacije Italije, koja će po prvi put nakon 60 godina propustiti Svjetsko prvenstvo.

Italija je sinoć odigrala 0:0 u revanšu baraža za Mundijal u Rusiji 2018. godine protiv Švedske, što je nakon poraza 0:1 u Solni značio oproštaj od SP jedne od najvećih fudbalskih reprezentacija svijeta. Samim tim i oproštaj 39-godišnjeg Buffona od dresa "azura" u kojem je odigrao čak 175 utakmica.

"Ne volim da te vidim takvog. Želim da te vidim kao ono što jesi i što si još uvijek za mnoge, kao legendu. Ponosan sam što smo se sretali i viđali mnogo puta. Još uvijek trebaš da uživamo u fudbalu, prijatelju", poručio je  Kasiljas preko Twittera.

Kasiljas je 16 sezona stajao na golu Real Madrida, da bi 2015. prešao u Porto. Na golu Španije do sada je stajao 117 puta. Iako je poziciju prvog golmana državnog tima izgubio od Davida de Hee, još uvijek se nije oprostio od reprezentacije.

Ostale vijesti