• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svađa samo vrh brega, Italijanima ne ide od 2006.

Autor mondo.rs

U Rusiji ih neće biti, ali ne bi trebalo zaboraviti i kako su "Azuri" igrali na prethodna dva Mundijala.

Snimak svađe Danijelea De Rosija sa pomoćnikom selektora Đanpjera Venture u noći eliminacije od Švedske obišao je svet. Kada mu je rečeno da se zagreva, čuveni vezista odgovorio je pitanjem - "zašto ja, kad nam je potreban gol?!"

Njegova reakcija i kompletna situacija najbolje su opisali i aktuelni, mračan trenutak italijanskog reprezentativnog fudbala, koji je već godinama u krizi. Sam De Rosi bio je član generacije koja je osvojila šampionat sveta 2006. godine u Nemačkoj, ali njegova reakcija jasno govori da je i sama atmosfera u ekipi bila daleko od idealne.

"Imamo praksu da zagrevamo po trojicu u isto vreme, a onda se pet minuta kasnije zamenimo, pa se zagrevaju druga trojica", rekao je posle utakmice De Rosi.

"Samo sam rekao da smo se bližili kraju i da smo morali da pobedimo, pa sam objasnio da bi trebalo da pošaljemo napadače da se zagrevaju. Pokazao sam prstom ka Insinjeu. Nije na meni da li je to stvar taktike i izvinjavam se ako sam uvredio bilo koga. U trenutku sam samo pomislio da bi bilo bolje da Insinje uđe", objasnio se vezista.

Italija se mučila, Insinje ipak nije ušao i ishod se dobro zna - Švedska je otišla na Svetsko prvenstvo.

Azuri će, kao što je već poznato, prvi put posle 60 godina propustiti Mundijal, na kojima nisu bili uspešni od 2006, kada su četvrti put osvojili svet.

Od trijumfa nad Zidanovom Francuskom u finalu u Nemačkoj, "Azuri" nisu prošli grupu ni u Južnoj Africi, ni u Brazilu!



Na Svetskom prvenstvu održanom pre sedam godina, Italijani su odigrali nerešeno sa Paragvajem i Novim Zelandom, pa izgubili od Slovačke 3:2. Četiri godine kasnije, pobedili su Englesku 2:1, pa su izgubili od Kostarike i Urugvaja.

Očigledan pad nekadašnjeg velikana nakratko je "sakrio" dobar nastup na Evropskom prvenstvu 2016, na kojem su "Azuri" pod Konteovim vođstvom ispali od Nemačke u četvrtfinalu - na penale.

Godinu i po kasnije - dogodilo se ono na šta su ukazivali mnogi znaci i pre debakla u baražu i suza velikog Điđija Bufona.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC