Krstajić: Ko god bude vodio Srbiju u Rusiji...

Autor:

"Svi oni su otvorili 'novu temu' koja se tiče spiska putnika za Svetsko prvenstvo", kazao je vršilac dužnosti selektora Srbije Mladen Krstajić o mladim igračima koji su nastupili na azijskoj turneji.

Krstajić: Ko god bude vodio Srbiju u Rusiji... Foto: MN Press

Reprezentacija Srbije vraća se sa azijske turneje neporažena - slavlje protiv Kine (2:0), pa remi sa Južnom Korejom (1:1) uz debije nekolicine mladih fudbalera kod vršioca dužnosti selektora Mladena Krstajića.

Ko će biti novi selektor? Znaće se "do kraja godine" kazao je sportski direktor Goran Bunjevčević, a ostaje da se vidi da li će "stalan posao" biti ponuđen baš Krstajiću.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje promenio je formaciju, isprobao neke nove igrače koji do sada nisu igrali mnogo, ili nisu uopšte, a generalni utisak je da je Srbija ostavila dobar utisak na ove dve prijateljske utakmice.


"Misli da smo u meč ušli dobro pripremljeni, veoma koncentrisani. Momci su pokazali da su dobra grupa, i pored napornog puta, malo vremena za aklimatizaciju, pokazali su maksimalnu ozbiljnost i veliku profesionalnost na terenu i van njega. Veoma sam ponosan na njih. Stariji igrači su prihvatili mlađe, osetila se ta pozitivna atmosfera I na terenu, tako da pozitivan rezultat koji smo ostvarili je kruna takve atmosfere", naveo je Mladen Krstajić koji je rekao da je posebno srećan zbog jubileja Branislava Ivanovića koji je odigrao svoj 100. meč u dresu reprezentacije: "Želim mu da još dugo traje jer je pravi vođa".Od igrača koji su osvojili titulu svetskog prvaka za uzrast do 20 godina na Novom Zelandu zaigrali su Miloš Veljković, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Sergej Milinković-Savić, Marko Grujić, Predrag Rajković i Nemanja Maksimović.

O MLADOJ REPREZENTACIJI

"Pet od pet je veliki uspeh. Mogu samo da čestitam kolegi (Goranu) Djoroviću koji je bio i omalovažavan, a pokazao je da je pravi čovek na pravom mestu", kazao je Krstajić.

"Cilj turneje je i bio da se mladi igrači ubace u vatru, da vidimo da li imaju kvalitet koji su i potvrdili. Svi oni su otvorili 'novu temu' koja se tiče spiska putnika za Svetsko prvenstvo. Ova turneja je uspela, Srbija je dobila još šest-sedam igrača na koje može da računa u budućnosti", naveo je Krstajić i osvrnuo se na težak posao koji čeka budućeg selektora naše zemlje:

"I ko god da bude vodio Srbiju u Rusiji, imaće slatke muke da izabere one koji će nas tamo predstavljati".

Koga biste vi želeli?


Ostale vijesti