• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović o budžetu, pojačanjima i odluci o "prozoru"

Autor mondo.rs

"Ta odluka je doneta, ali nećemo prvi da je saopštimo", rekao je predsednik Zvezde.

 Čović o budžetu, pojačanjima i odluci o "prozoru" Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Dan pre utakmice Crvena zvezda mts - CSKA, predsednik kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović izašao je pred novinare i govorio o ulaznicama, konstantnoj temi "Pionir ili Arena", kao i o prošlogodišnjim pregovorima sa Radetom Zagorcem.

Uz razgovor o tim temama, prvi čovek crveno-belih odgovarao je i na druga pitanja, počev od toga koliko je zadovoljan aktuelnom sezonom.

"Prezadovoljan. Možda nećeš verovati, ali vrlo sam zadovoljan, jer znam da u sportu kao i u svim ostalim ozbiljnim poslovima ništa ne može preko noći. Potreban je rad i strpljenje. Niste vi postali novinari preko noći, ni oni preko noći mogu da odmah postanu prvaci... Tačno je da pare ne igraju, ali se za pare igra", izjavio je Čović.

Nakratko zastavši, prvi čovek Zvezde govorio je u sklopu tog odgovora i o budžetu za takmičarsku 2017/18.

"Pričamo o ciframa, da Zvezda ide sa bruto budžetom seniorskog tima koji ne prelazi 3,3 miliona, a Aleksej Šved sam toliko košta. I to neto, a mi smo u bruto varijanti i dobro se nosimo. Prema tome, vrlo sam zadovoljan i kad je ABA liga i kad je Evroliga u pitanju i vrlo sam zadovoljan kako radi stručni štab", dodao je on.

Uz poruku da pozdravlja i ono što su uradili prethodni stručni štabovi, Čović je rekao da će svi u klubu jednom otići - igrači, treneri, pa i uprava.

"Tako ćemo i mi otići, kada se budemo dogovorili. I nećemo dovesti Zvezdu do toga da nam skidaju koševe, samo da podsetim. I ja pratim društvene mreže, ali ih nemam, jer bih po ceo dan samo lupao po tome. Izgleda već imam nekoliko lažnih profila, ali ja moram da radim. Divim se pojedinim 'Popajima' i likovima iz Diznijevih filmova koji se svuda pojavljuju. Znamo otprilike ko su i šta su i to ih čini sretnim ali oni pate mnogo, to su paćeničke duše".

Upitan o učinku domaćih novajlija (Janković, Jovanović...), Čović je rekao da u klubu imaju strpljenja.

"Da te, na primer, neko uzme za ruku i odvede u Kanadu i da očekuje da se za dva meseca aklimatizuješ... Pa, nije problem, dajte mi 700 hiljada i dovešćemo najboljeg centra. Dajte mi i 500 hiljada, ali tih para nema. Zato su tu naša deca i 'ajde da vidimo kakvi će da budu za godinu dana"

"Da li se sećate kad je Dženkins došao? Sećate li se da smo ga jedne godine u prelomu čekali od oktobra do februara da nešto ubaci. Sećate se toga? Zato, čekajte ljudi, 'ajde polako... Navijači su tu da veruju, da navijaju, da žele da klub bude najbolji, ali nemojmo da napravimo kontraefekte".

Kao i nove igrače, Čović je podržao i novog trenera - Dušana Alimpijevića.

"Alimpije kad pobedi je Sveti Alimpije, a kada izgubi onda ne zna ništa. Ma, ne znaš ti ništa skote jedan... Pardon, bote koji pišeš takve stvari. Izvinite, ja uvek to malo direktnije idem, pošto važim za plašljive - ko će šta da mi 'namesti' i ko će kakvu aferu da mi podmetne, ali da ne širim teme".

Odgovor na pitanje o potencijalnim pojačanjima "prebacio" je na Alimpijevića i saradnike.

"Što se tiče pojačanja - to je posao stručnog štaba, a mi ćemo se saglasiti ili ne. Još jedno moram da naglasim, ne gledajte Zvezdu samo kroz sezonu 2017/18. Naši ciljevi za tu sezonu su jasni i kad su u pitanju ABA liga, domaća liga i Kup, kao i Evroliga, u kojoj štagod uradimo - super. Zar nije pisalo da Zvezda neće imati nijednu pobedu? A, mi smo to već prebacili i imamo dve pobede".

"PETLOVI KOJI PRVI KUKURIČU..."

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Da li će Zvezda dati igrače za novembarske utakmice reprezentacije?

"Naučio sam iz nekog iskustva i poslova kojima sam se bavio, naročito u policiji, da petlovi koji prvi kukuriču završe u supi. Tako da sad gledam te spiskove i tražim da pronađem bar jednog NBA igrača koji će igrati za reprezentaciju. Ima još vremena. Za sada bih vam tako odgovorio, ali interesantno je kako bi bilo funkcionisanje Zvezde ako dozvolimo da Pero Antić igra za Makedoniju, Bjelica za Crnu Goru, Matijas za Francusku, Feldina ako pustim Dominikanu neće mi se vratiti tri kola... Tu su i trojica, četvorica naših momaka. Interesantno. A, onda očekujete igrače, kontinuitet, rezultate".

"Nikad nećemo biti protiv reprezentacije, ali ćemo biti i za to da su igrači gde god da igraju međusobno ravnopravni. A, o tome bi trebalo da brine FIBA, a oni su sve centralizovali u FIBA svet. FIBA Evropa i Azija su postale kancelarije... Tako da - odlučićemo. To jest, imamo odluku, ali nećemo prvi", zaključio je Čović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC