• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žikica za MONDO: Dođeš, pobijediš, vratiš se!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

"Kad su ovakve utakmice u pitanju, tu ne razmišljaš koliko si putovao, spavao, jesi li imao trening...", kaže trener RK Konjuh Žikica Milosavljević pred odlazak njegove ekipe u Izrael na dvomeč EHF Čelendž kupa.

 EHF Čelendž kup treće kolo Konjuh - Ramhat Hašaron trener Žikica Milosavljević Izvor: MN PRESS

Rukometaši Konjuha nakon eliminacije kiparskog pafosa u 3. kolu EHF Čelendž kup igraće protiv izraelske ekipe Ramhat Hašaron.

Zbog finansijskih razloga klub iz Živinica pristao je da obje utakmice odigra u Izraelu, gdje će se uputiti u četvrtak letom iz Beograda, a onda u petak odigrati prvi meč i dan kasnije igrati revanš protiv Hašarona.

Trener RK Konjuh Žikica Milosavljević u razgovoru za MONDO ističe da njegova ekipa ne ide u Izrael samo da odigra dvomeč, već i da pobijedi.

"Mi smo prihvatili da igramo dvije utakmcie tamo. Znamo da je to čisto zbog troškova, s obzirom da je ekipa Hašarona znatno bolje situirana nego što je Konjuh i čitav bh. rukomet, ali ne želim da pričamo o tome. Kada se dvije ekipe sastanu, tu više ne igra ulogu visina budžeta, već odlučuje teren 20x40, koji je isti na svim meridijanima i tu nema nikakve razlike. Tako da, bez obzira što igramo dvije utakmice u Izraelu, mi ćemo se potruditi da pokušamo da pobijedimo i prođemo treće kolo“, rekao je Milosavljević.

Srpski stručnjak uspio je da skautira protivnika, koji će imati publiku na svojoj strani na oba meča, ali to ne bi trebala biti velika prednost, s obzirom na popularnost i kvalitet ovog sporta u Izraelu.

"Oni nisu igrački baš sjajni, bez obzira što imaju dva internacionalca iz Srbije, jednog naturalizovanog Rusa i momka koji je rođen u Južnoafričkoj Republici. Mislim da imamo lijepe šanse prije svega odigramo dobre utakmice i druga stvar, da predstavljamo bh. rukomet u Evropi i da pokušamo da prođemo. Mislim da su snage negdje izjednačene, oni imaju malu prednost domaćeg terena, ali rukomet u Izraelu se ne gleda u onoj mjeri kao ovdje, oni nisu ni temperamentni kao narodi na ovim prostorima. Da smo igrali ovdje, hala bi bila prepuna i sigurno bi  izvukli jedan dobar i povoljan rezultat za odlazak u Izrael, a ovako možemo očekivati neku publiku, neke zaljubljenike u rukomet, ali ne tako agresivnu i ne tako temperamentnu publiku, kao što smo mogli d aočekujemo eventualno u Živinicama“, ističe Milosavljević.

On podsjeća da tamošnji rukomet nije razvijen kao na ovim prostorima, ali je svjestan da je budžet protivnika dalekoveći i da može da bude prevaga.

Rukometaši Konjuha prevaliće 3.000 kilometara i obje utakmice odigrati u gostima, bez mnogo odmora, a parket će osjetiti kada istrče na prvu utakmicu protiv Hašarona. Milosavljević, međutim, ni  to ne prihvata kao alibi.

"Mi apsolutno idemo da pokažemo pravu snagu Konjuha. Ima jedan detalj koji je vrlo važan – mi nećemo imati treninga tamo. Idemo praktično iz hotela samo da pogledamo halu, igraćemo u petak utakmicu i u subotu revanš. Tako da je to situacija koja nije baš česta kad su u pitanju evropske utakmice, ali dobro. Ja igrače pripremam na to , tako je i nema tu više priče. Nema turizma, to je utakmica i maksimalno se pripremamo za dva dana. Pokušavam da ih pripremim na sve. Kada je ovakva utakmica u pitanju, ovoliki put, tu nema razmišljanja o tome koliko smo putovali, koliko smo spavali, jesmo li imali trening, itd. To je sistem ’dođeš, pobijediš i vratiš se kući srećan i zadovoljan’. Ako uzmemo profesionalce, eto ekipe Rajn Neker Levena koja je spavala na aerodromu i u roku od 24 sata odigrala dvije utakmice, šta onda da mi pričamo?!  Ako hoćemo jedan vrhunski nivo, a ja to tražim od svojih igrača, onda moramo da se prilagođavamo takvim stvarima“, istakao je Milosavljević.

On je dodao da je atmosfera u ekipi jako dobra i da su momci spremni, a dodatan vjetar u leđa tukometašima Konjuha je činjenica da su pobijedili posljednje tri utakmice u domaćem prvenstvu.

"Jedino što je negativno je povreda Brkića, našeg desnog beka. On je na spisku putnika tako da ćemo u ova dva dana da vidimo kakve su mogućnosti da se on oporavi i pomogne nam.  Igrači su spremni, imaju veliku želju da se suprotstave na pravi način i da prođu dalje“, poručio je Milosavljević.

Na kraju razgovora za MONDO on se osvrnuo i na dosadašnji tok prvenstva BiH u kojem je Konjuh upisao četiri pobjede i dva poraza.

"Ovaj nastup u Čelendž kupu može malo da nas omete. Mi hoćemo da idemo iz utakmic eu utakmicu i rijetko želimo da pričamo o nekoj budućnosti, pa čak i skorijoj. Idemo jednu po jednu utakmicu. Poslije puta u Izrael očekuje nas Derventa koja je pretposljednja na tabeli i sigurno traži svoju šansu u toj utakmici protiv nas. Ta srijeda odmah poslije našeg povratka je zato i prihvaćena, da bi pokušali da nas umorne i shrvane pobijede. Poslije toga nam dolazi Borac, kandidat i pretendent na titulu. Oni će, siguran sam, doći da nas pokušaju pobijediti umorne poslije Dervente. Međutim,  i mi imamo ozbiljnu situaciju, ozbiljan motiv – da pobijedimo Derventu i da Borcu ne dozvolimo, a isto tako niti bilo kojoj ekipi iz bh. lige da uzme bodove kao što je to uzeo Izviđač“, zaključio je Milosavljević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC