• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Delfini" silovito krenuli u odbranu zlata!

Autor mondo.rs

Bez dvojice Mitrovića, Mandića, Duška Pijetlovića i Aleksića, vaterpolo reprezentacija Srbije deklasirala je Rumuniju u Zrenjaninu. Savićev tim samo još jednom biće domaćin.

 "Delfini" silovito krenuli u odbranu zlata! Izvor: MN PRESS

Bez Stefana Mitrovića, Dušana Mandića, Duška Pijetlovića, Branislava Mitrovića i Milana Aleksića - kakav luskuz samo ima selektor Dejan Savić - vaterpolo reprezentacija Srbije krenula je u odbranu FINA svetske lige ubedljivom pobedom u Zrenjanjinu.

U bazenu Sportskog centra "Jug" u Zrenjaninu bez problema savladane su komšije u meču 1. kola Grupe A:

Srbija - Rumunija 12:3 (4:1,2:0,4:1,2:1)!

"Delfini" će do kraja prve faze takmičenja i, nadamo se, plasmana na junsko Superfinale samo još jednom biti domaćini - 12. decembra u utakmici sa još jednim komšijama, Crnom Gorom.

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je prošle sezone zlato u Svetskoj ligi, ispred Italije i Hrvatske, što je bio peti uzastopni trijumf našeg tima u ovom takmičenju, a 11. u 17 izdanja turnira koji organizuje FINA.

Selektor Savić planirao je Zrenjanincima da predstavi naš trenutno najjači sastav, ali mu se nije dalo iz nekoliko lepih i ne baš lepih razloga.

Naime, Duško Pijetlović je dobio sina u ponedeljak, a Branislav Mitrović danas, na dan utakmice, što su svakako bili razlozi zbog kojih je Savić sa zadovoljstvom mogao da kaže: "Slobodan si, ćale!"

Ipak, u isto vreme zbog povreda i bolesti nije mogao da računa na Stefana Mitrovića, Aleksića i Mandića, pa su naknadne pozive dobili Strahinja Rašović, Đorđe Vučinić, Đorđe Lazić i Dimitrije Rističević.

"Naš ritam od samog starta je pokazao kako stoje stvari. Videlo se da smo bolji. Najvažnije je da smo se okupili i odigrali kako treba. Počeli smo sezonu na pravi način i nastavljamo sigurno u tom ritmu", rekao je Viktor Rašović, dok je Nemanja Ubović izjavio:

"Dobar početak i sigurna pobeda. Ispunili smo sve što je selektor Savić tražio. Pobeda nije dolazila u pitanje, a čestitam i Vučiniću na lepom debiju i golovima".

Debitant Vučinić bio je pun utisaka...

"Drago mi je da sam igrao sa ovakvim momcima. Imao sam pozitivnu tremu ali verujem da sam ispunio očekivanja. Za mene je bila fizički naporna utakmica, ali sam se brzo prilagodio. Drago mi je da sam doprineo uspehu".

Povezane vesti


SC "Jug". Gledalaca 500. Sudije: Galidno (Španija), Gransjean (Holandija). Igrač više: Srrbija 10 (6), Rumunija 7 (0). Peterci Srbija 1 (1)

Srbija: G. Pijetlović, Vučinić 2, V. Rašović 3, Ranđelović 1, Ćuk 1, Lazić, Ubović 1, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 1, S. Rašović 1, Rističević. Selektor: Savić.

Rumunija: Tic, Radu 1, Negrean, Fulea, Antipa, Priotesa 1, Đorđesku, Ćoveanu 1, Kalin, Oanta, Ginab, Vranceanu, Abrudan. Selektor: Stanojević.

Grupa A

Srbija - Rumunija 12:3
Srbija - Crna Gora (12. decembar)
Crna Gora - Rumunija (16. januar)
Rumunija - Srbija (13. februar)
Rumunija - Crna Gora (10. april)
Crna Gora - Srbija (20. mart)

Tabela: Srbija 3, Rumunija 0, Crna Gora (-1) 0.

*napomena: po ugledu na odbojkaške utakmice, FINA je odlučila da u SL za pobedu dodeljuje tri, pobedu posle peteraca dva, poraz posle peteraca jedan bod, dok se za poraz ne dodeljuju bodovi.

*napomena (2): u slučaju nerešenog rezultata, odmah se izvode peterci.

Grupa B: Hrvatska, Nemačka, Rusija;
Grupa C: Mađarska, Holandija, Španija;

Izveštaj sa portala "Water polo Serbia":

Srpska ekipa je nametnula snažan ritam dok se videlo da će Rumuni sa dugim napadom pokušati da umrtve igru. Plod takvih taktika je bila prednost posle prve četvrtine za našu selekciju 4:1, uz dva gola Viktora Rašovića, Ranđelovića i Prlainovića.

Rumuni su praktično bili skoro bezopasni sa pokušajima šuta u poslednjim sekundama napad i jednu takvu akciju su realizovali preko Minee.

Prvi napad u drugoj četvrtini doneo je Srbiji igrača više i lep gol Jakšića. Propustili su zatim Rumuni tri puta brojčanu prednost u bazenu, Nekoliko brzopletih udaraca su naterali Savića da zatraži tajm aut. Golgeterski post prekinuo je Filipović iz peterca posle prekršaja nad Strahinjom Rašovićem.

Splasnuo je ritam početkom tećeg dela. Sigurnog Pijetlovića na golu je zamenio Dimitrije Rističević. Za 7:1 majstorija Nemanje Ubovića a potom se u strelce upisao Ćuk. U tom periodu je udarac dobio Filip Filipovič koji je moro da napusti igru i više nije ulazio. Igrača više je efektno realizovao Strahinja Rašović.

Rumuni su do drugog gola došli posle 17 minuta. U trećoj četvrtini je pala koncentracija sa igračem više u srpskom timu.Od četiri prilike samo jedan gol na poslednji odmor Srbija je otišla sa prednošću od osam golova 10:2, posle trećeg pogotka Viktora Rašovića u samom finišu tog dela.

Gosti su poslednji deo počeli sa dve situacije sa igračem više.Bez realizacije. Na drugoj stani prvenac u reprezentaciji Đorđa Vučinića koji se do kraja utakmice još jednom upisao u strelce.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC