• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majstorije Eriksena vode Dansku na Mundijal!

Autor mondo.rs

Fantastični Kristijan Eriksen postigao het-trik za Dansku na gostovanju Irskoj i poveo svoju reprezentaciju na Mundijal. Irci razbijeni!

Švajcarska, Hrvatska, Švedska i Danska!

To su ekipe koje se nakon odigranih baraž mečeva evropskih kvalifikacija pridružuju Srbiji, Španiji, Engleskoj, Portugalu, Francuskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Belgiji, Islandu i Rusiji u kojoj će i biti održano svjetsko prvenstvo narednog juna i jula!

Posljednji evropski "putnik" koji je ovjerio vizu za Mundijal je Danska koja nije imala dobar rezultat protiv Republike Irske iz prvog meča pred svojim navijačima (0:0), ali je to nadoknadila u gostima.

REPUBLIKA IRSKA - DANSKA 1:5 (1:2)

Domaćin je poveo golom Šejna Dafija iz 6. minuta kada je ovaj štoper bio brži od golmana Kaspera Šmajhela, nakon što je Andreas Kristensen neoprezno "digao" loptu u vazduh poslije slobodnog udarca za Irce, i očekivalo se da će se tada ekipa Martina O'Nila potpuno "zaključati".


Međutim, možda je taj gol došao i prerano za Irce, pa su Danci iskoristili dobar nalet nakon dva velika promašaja za Republiku Irsku i došli do preokreta.

Prvo je Pione Sisto odlično prošao po lijevoj strani u 28. minutu, poslao loptu na pet metara, a tamo ju je zakačio Andreas Kristensen i uz pomoć stative poravnao rezultat, i istovremeno se iskupio za grešku. Samo pet minuta kasnije potpuni preokret u režiji Kristijana Eriksena.

Brzo je išla kontra sa desne strane ka sredini, a na pas Nikolaja Jorgensena odlično reaguje Eriksen i projektilom vara Entonija Rendolfa koji je bio perfektan u prvom meču u Danskoj.

Martin O'Nil je na poluvremenu napravio dvije promjene koje su za ulogu imale to da "razmrdaju ekipu", čak je Irska i zaigrala nešto bolje i agresivnije, ali nakon što je Kristijan Eriksen primio loptu na ivici kaznenog u 62. minutu - domaćinu nije bilo spasa.

Prelijepo plasiranim udarcem ponovo je savladao Rendolfa!

Do het-trika stigao je u 74. minutu kada mu je štoper Irske "uštopovao" loptu poslije centaršuta Matijasa Jorgensena, pa je novim snažnim udarcem "pocijepao" mrežu.

Fantastičnom vezisti Totenhema to je bio jedanaesti gol u evropskim kvalifikacijama i od njega su efikasniji bili samo Robert Levandovski (16) i Kristijano Ronaldo (15), odnosno bio je izjednačen sa Romeluom Lukakuom (11).

Sve napadači!

Do kraja meča se i Niklas "Lord" Bentner upisao u strijelce i to iz jedanaesterca koji je sam izborio, a zanimljivo je da je ovo tek drugi poraz O'Nila otkako je preuzeo Irce.

Ovo će biti peti nastup Danaca na svjetskim prvenstvima, a posljednji put su učesvovali 2010. u Južnoj Africi kada nisu prošli grupu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC