Mućke, dnevnica za ''četnike'', ignorisanje Incka

Autor:

U Mondo brifingu pročitajte najzanimljivije priče koje su popunile strane današnjih novina i drugih medija.

Mućke, dnevnica za ''četnike'', ignorisanje Incka Foto: Mondo.ba/Željko Svitlica

''NEĆU DA BUDEM ČETNIK ZA 70 KM''

Demobilisani borci tzv. Armije BiH koji već šest mjeseci protestuju ispred Federalne vlade, tvrde da su dobili nevjerovatnu ponudu: da u serijalu ''Alija'' o životu Alije Izetbegovića, koji snimaju turski producenti, glume, kako Dnevni Avaz navodi - ''četnike''.

Njima je navodno ponuđena dnevnica od 70 KM što su oni odbili jer su se u ratu ''borila protiv četnika''.

NIKO NEĆE NA SASTANAK U PIK

Ono što je nekada u vrijeme apsolutne moći PIK, bilo nezamislivo - desilo se sada. Većina predsjednika stranaka koje čine vlast na nivou BiH odbila je poziv PIK na sastanak 8. decembra koji je u njihovo ime uputio visoki predstavnik u BiH, Valentin Incko. EuroBlic saznaje da bi na sastanku trebalo da se razgovara o Reformskoj agendi ali i o odnosima u vladajućoj koaliciji na nivou BiH.

Lider SDS, Vukota Govedarica smatra da uslovi za sastanak ne postoje sve dok Incko ne uputi javno izvinjenje Republici Srpskoj zbog svojevremenog poređenja Dana RS sa danom NDH.

PRODAVAO POLICIJSKE UNIFORME PREKO INTERNETA

U zajedničkoj akciji Sudske policije RS i MUP Kantona Sarajevo otkriven je kolekcionar Omer Ćosić iz Ilijaša koji je prodavao službene uniforme bezbjednosne agencije preko interneta.

Ćosić je na svom profilu za onlajn prodaju u BiH u oktobru ove godine postavio fotografije uniforme Sudske policije RS koju je prodavao za 20 maraka.

On je policiji rekao da je uniformu nabavio na pijaci ''po cijeni od pet maraka''. Nakon ovoga, direktor Sudske policije RS, Željko Dragojević naredio je svim organizacionim jedinicama da se svaki dio stare uniforme sudske policije vrati prilikom zamjene za novu.

V.D. REKTORA: BIĆE SANKCIJA ZBOG STUDENTSKIH PROTESTA

Novoizabrani vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin izjavio je da će svi koji se budu ponašali neakademski i zloupotrebljavali položaj biti sankcionisani, bilo da je riječ o zaposlenima ili studentima. 

On je naglasio da je cilj da se smanji broj gostujućih profesora, koliko je to moguće, te da bi na prva dva ciklusa trebalo da budu angažovani isključivo domaći predavači. Gajanin je za "Glas Srpske" rekao da je, osim teorijskih znanja, važno da studenti usvoje i praktična, zbog čega će akcenat u narednom periodu biti na praksi. Osvrćući se na nedavne proteste studenata, Gajanin je ocijenio neprimjerenim da pobuna bude organizovana na dan kada Univerzitet obilježava 42 godine rada i istakao da će njihovi postupci biti analizirani i, vjerovatno, procesuirani.

AUTOMOBIL IZ ''MUĆKI'' PRODAT NA AUKCIJI

Vjerovatno najpopularniji trotočkaš koji se pojavio na britanskoj televiziji, trotočkaš porodice Troter iz serije 'Mućke', na aukciji u Londonu je prodat za 41.625 funti, prenose agencije.

Čuveni žuti 'rilajant regal kombi' sa registarskim brojem "BWC 94F", koji su vozili Del Boj i Rodni Troter, datira iz 1968. godine i korišćen je u božićnom specijalu serije Mućke (Only Fools and Horses) iz 2002. godine "If They Could See Us Now". Tada su se dva junaka odvezla njime u Monako.

Tagovi:

Ostale vijesti